İçeriğe geç

Son Kurtuluş Törenleri mi?

“Yeni dünya düzeninde düşmanlıklara, ırkçılık ve ayırımcılığa yer yok” diyerek, para verip, tarih kitaplarımızı yeniden yazdırmaya başladılar.

“Çocuklar korkuyor” diyerek, illerimizin düşman işgâlinden kurtuluş yıldönümü törenlerini müsamereye çevirdiler.

“Görüntüler ilkel, kağnı araçları, traktörlerin geçit resmi yapması anlamsız” dediler, milli bayramların ruhunu boşalttılar.

Tüm bu hazırlıklar, bugünler için miydi?

Bugün Gaziantep’in düşman işgâlinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü. Törenler yapılıyor Hükümeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin temsil ediyor.

Başbakan Erdoğna sadece birkaç gün önce NATO patriotlarının Gaziantep’e yerleştirileceğini açıkladı. Patriotlarla birlikte ABD askerleri de Antep’e yerleşiyor.

Erdoğan 12 Haziran seçimlerine 3 gün kala bu şehrimizde düzenlediği mitingte, “Gaziantep’i tüm Türkiye’ye örnek olarak gösteriyorum. Gaziantep’i tüm Ortadoğu’ya, dünyaya örnek olarak gösterdim. Gaziantep şunu bil ki: şu anda Halep’in, Şam’ın gözü senin üzerinde. Şunu bil ki; Beyrut’un, Kahire’nin, Kabil’in, Bağdat’ın gözü senin üzerinde. Nablus, Ramallah, Gazze, Kudüs şu anda seni izliyor; Gaziantep’i izliyor…” demişti.

Demek Antep’in “örnekliği” patriotlar ve ABD askerleriymiş!..

Bir diğer patriot kenti Adana. Patriotlarla beraber Hollandalı askerler yerleşecek. Bu ilimizin düşman işgâlinden kurtuluş yıldönümüne ise sadece 11 gün var. Geçen yıl 5 Ocak’ta 90. Kurtuluş yıldönümü kutlamalarına sadece Adana Valisi ile diğer askeri, mülki erkân ve birkaç milletvekili katıldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adana Valisi’ne gönderdiği mesajda şöyle dedi:

“Birinci Dünya Savaşı’nın bitiminde en kirli paylaşım planlarının sahnelendiği vatan topraklarından biri de Adana ilimiz olmuştur. Önce İngilizler, ardından Fransızlar tarafından işgal edilen bu güzide ilimiz, aynı zamanda Ermeni çetecilerin katliamlarıyla yaklaşık üç yıl ıstırap çekmiştir. Halkımızın örgütlü gücü olan Kuvva-i Milliye’nin direnişi, Adana’nın istikbalini tayin etmiştir.”

Ve üçüncü patriot ilimiz Kahramanmaraş, buraya da Alman askerleri geliyor. Kahramanmaraş’ın düşman işgâlinden kurtuluşunun 93. yıldönümü 49 gün sonra 12 Şubat’ta. Geçen yılki kutlamalara TBMM Başkanı Çiçek katıldı, şunları söyledi:

“Milletlerin tarihi diplomatik hesaplara, hele hele iç siyasi hesaplara, bezirganca hesaplara kurban edilmemelidir. Geçmişin hesabını siyaset yoluyla görme anlayışı yanlıştır… Anadolu milletler mezarlığıdır, unutmayalım ki burada sadece güçlüler ayakta kalabilir, zayıf düşen merhamet görmez. Bir millet zaferleriyle övünemiyorsa, acılarını hatırlamıyor ve hatırlatamıyorsa gelecekten çok fazla şey beklememelidir.”

Çiçek’in konuşmasında şu tespitler de vardı:

“Bu toprakları vatan yapmak için milyonlarca şehidimiz toprağa düştü. Unutulmamalıdır ki, Haçlı seferleri de Türklerin Anadolu’ya gelişiyle başladı. Bu seferlerin amacı Türkleri Anadolu’dan söküp atmaktı ama başaramadılar. Bu hain planı ilk önce sizler bozdunuz. Bin yıllık planın final sahnesinin çekilmesine izin vermediniz… Namusumuzu ayaklar altına aldırmadık, istiklalimizi kaybetmedik, istikbalimizi karartmadık. ‘Al bayrağın dalgalanmadığı yer bizim yurdumuz değildir’ diyerek, Fransız askerlerine ve Ermeni çetelerine pabuç bırakmadık. ‘Bayrağın dalgalanmadığı yerde cuma namazı da kılınmaz’ diyerek bağımsızlık ve hürriyetimize sahip çıktık.”

Tüm bunları niye mi hatırlattım. Merak ediyorum, yabancı askerler dizi dizi gelirken acaba önümüzdeki yıl düşman işgâlinden kurtuluş törenleri yapılacak mı ve nasıl? En azından bu üç ilimizde?

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

25 Aralık 2012

Kategori:Uncategorized