İçeriğe geç

Devlet Cenazesi, Millet Cenazesi

3 Aralık 2012 tarihli Zaman Gazetesi’nin manşeti şöyleydi: “Sungur Ağabey’i Devlet-Millet birlikte uğurladı”. Bahsekonu haber, Said Nursi’nin talebelerinden Mustafa Sungur’un son yolculuğuna uğurlanmasıydı. “Devlet”ten kastedilen cenaze törenine Başbakan Erdoğan, AB Bakanı Egemen Bağış, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in katılımasıydı. “Millet” de elbette ki, Sungur’u uğurlayan on binlerdi. Devlet-millet ayırımı işte bu manşetle kafama çakıldı kaldı.

Dün bu ülkede iki cenaze töreni vardı. Biri malum Diyarbakır’daki PKK’lıların “devlet töreni” havasındaki cenazesi. 4×4 Habur olduğu halde, “2. Habur olmadı” diye alkışlanan şey!.. Diğeri Mardin’de PKK’lıların şehit ettiği 32 yaşındaki polis memuru Cengiz Engizek’in cenaze töreni.

PKK’lıların cenazesine yüz binlerin katıldığı anlatıldı, Engizek’in cenaze törenine ise 10 bin kişinin. Şehit polisimizin cenazesinden annesi Elif Engizek’in, “Sizde bir tabanca yok mu? Beni de öldürün, oğlumla birlikte toprağa gömün” ağıdı ile kardeşi Ömer Engizek’in, “35 bin şehit veren bir Türkiye’de, bir teröristbaşına, odasına tevlevizyon veren bir devlet, bir de kuş tüyünden yatak yapsın bari” isyanını not ettikten sonra geliyorum, devlet-millet cenazesi ayırımına.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün bu cenazeler kalkarken Doğan Tv Holding’in düzenlediği Fresh Mesh Konferansına katıldıktan sonra “İmralı sürecine medyanın yüzde 80 destek verdiğini” belirtip, şunları söyledi:

“Başbakan belki daha güçlü destek beklemiştir, ama şu anda medyanın desteği bizim için çok sevindirici. Ben bunu biliyor ve görüyorum. Özellikle sayın Aydın Doğan’ın ve grubundaki bütün medya organlarının bu yeni başlayan süreç konusunda bize olumlu katkıları sürece en büyük destektir. Diğer medya gruplarından da yüzde 80 itibarıyla sürecin desteklendiğini biliyorum. Pozitif yayınlar yapıyorlar ve sürece katkı sağlıyorlar. Dileriz bu daha güçlenerek artsın. Sansürsüz, özgür bir medya ortamı var.”

Bugün tüm gazetelerin birinci sayfasını tek tek inceledim. Buyurun “devlet”in o sürecine yüzde 80 destek verip, Diyarbakır’daki PKK cenazelerini övgülerle birinci sayfadan manşetlerine taşırken, Mardin’deki şehit polisimizden tek sütun bile yer ayırmayan gazetelerin listesi: Zaman, Posta, Hürriyet, Milliyet, Vatan, Sabah, Akşam, Star, Yeni Şafak, HaberTürk, Cumhuriyet, Radikal, Bugün, Taraf, Yeni Akit, Takvim, Milli Gazete, Birgün.

Bu da milletin diline, duygularına tercüman olan yüzde 20’lik medya…

Alkış ve teşekkürler, tam sayfa “Utanıyoruz şehidim” diyen Sözcü’ye. Tabii şehit polisimizin haberine, PKK’lılardan daha fazla yer ayıran Yeniçağ, Aydınlık ve Ortadoğu ile Güneş gazetelerine de.

Adı Türkiye olan gazetemiz ise PKK’lıların cenazesine 9 sütun yer ayırırken, şehidimize tek sütun lutfetmiş.

Kurşunlarla değil, medya eliyle vurulduk ey halkım, görüyor musun?!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan ve Mamak’a kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

18 Ocak 2013

Kategori:Uncategorized