İçeriğe geç

Deniz’de 5 Şiddetinde Deprem Geliyor!..

Bugün Vatan Gazetesi’nde Can Ataklı, “Deniz Kuvvetleri’nden sızan dedikodu”yu yazdı.

Son yıllarda “örgüt-darbe” davalarında en büyük hasarın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na verildiğini vurgulayan Ataklı: “Belli ki ilahlar böyle istiyor. Önce Deniz Kuvvetleri çökertiliyor.” dedikten sonra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nı çalkalayan o “dedikodu”yu aktardı.

Donanma Komutanı Nusret Güner Kasım’da istifa etmiş. Gerekçesi: ” Arkadaşlarımız birer birer hapse atılıyor elimizden hiçbir şey gelmiyor, gelmediği gibi bir de biz buna yardım ediyoruz.” olmuş. Nusret Güner istifa etmiş ama Deniz Kuvvetleri Komutanı Murat Bilgel: “Şu sıradaki bir istifa hepimizi zora sokar, ocak ayı geçtikten sonra tekrar değerlendirirsin.” diyerek işleme koymamış.

Can Ataklı yazısını şu soruyla bitiriyor:

“Oramiral Güner bu ayın sonunda istifa kararını tekrar değerlendirecek mi?”

Hemen cevaplayayım; O iş ay sonuna kalmayacak, bir-iki güne çanak çömlek patlayacak.

Bunları yazdık diye fikir değiştirirler mi bilemem, ama yarın o istifa dilekçesi, hatta bizzat Nusret Güner’in Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in makamına çıkacağı söyleniyor. İstifada kararlıymış.

Ve bir diğer bomba dedikodu, sadece Güner değil, donanmadaki 4 amiral daha aynı gerekçeyle istifasını vermiş. Öğrendiğim kadarıyla, “Kararlıyız, dönmek yok” diyorlarmış.

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan ve Mamak’a kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

22 Ocak 2013

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/tskda-sok-istifalar-2201131200.html

Kategori:Uncategorized