İçeriğe geç

Ergenekon kalmadı DHKP-C verelim

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine yapılan saldırının hemen ardından “Olası Failler”i sıralamıştım. Saldırıyı gerçekleştiren DHKP-C’li canlı bombanın kimliği 24 saatten kısa bir sürede ortaya çıkartıldığı halde yetkililer ve medyamız beni yanıltmadı, tam gaz fail arayışlarına girişti. “Ergenekon ve kozmik oda”dan girip, “İmralı sürecini baltalama amaçlı”dan çıkıyorlar. Her şeyi bilen adam Mehmet Eymür’ü konuşturmakta da gecikmediler. Bakın ne diyor:

“Bugünlerde PKK ile ılımlı bir hava devam ederken DHKP-C’nin ön plana çıkması enteresan. Ben Yunanistan’da kampları olan ve oradan destek alan DHKP-C’nin halen Ergenekon’dan tutuklu olan bazı kişilerle yakın bağlantıları olduğunu ve onlar tarafından yönlendirildiğini düşünüyorum.”

Ama devamındaki şu sözlerine de dikkat:

“Biz geçmiş yıllarda -yani Dursun Karataş’ın son yıllarında- Amerikalılara, Avrupa’da faaliyet gösteren DHKP-C lider kadrosu hakkında hayli geniş bilgi, adres, telefon, kullandıkları kodlar gibi malumat vermiştik. Pek bir şey yapmadılar. Dost bildiğimiz ülkeler dahil kimse Türkiye’ye terör konusunda samimi değil; terörü bir sopa gibi başımızın üstünde tutuyorlar. Bazen sopa onlara da vuruyor.”

“BİR TERÖRİST EYLEMİNİN 24 SAATTE ÇÖZÜLMESİ ŞÜPE UYANDIRICI”

Yine tahmin ettiğim üzere, ABD ise saldırıyla ilgili olarak gözünü Suriye’ye dikti. Anlaşılan bizimkilerin “üstün performansını” beğenmemiş ve DHKP-C eylemi sonucundan tatmin olmamışlar. New York Times’a adını açıklamama şartıyla konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi: “Saldıranın kim olduğunun belirlenmesi için erken. ABD kendi soruşturmasını yürütmek isteyebilir.” demiş. Washington’daki Georgetown Üniversitesi terörizm uzmanı Bruce Hoffman da, “bir terörist eylemin 24 saat içinde çözülmesini şüphe uyandırcı” bulmuş.

Saldırıyı üstlenen DHKP-C’nin açıklaması ilginç: “Türkiye ve ABD’nin Suriye, Irak, Mısır, Libya politikaları ile ‘İmralı süreci’ne karşı oldukları; ‘devrimcilere, demokratlara aydınlara, sanatçılara ve AKP muhalifi olan her kesime saldırı yapılmasına tepki duydukları” içinmiş.

ARANAN KAN BULUNDU

İşte aranan kan bulundu!.. Nitekim Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: “Parlamentoda olsun başka yerlerde olsun, DHKP-C terör örgütüne ve başkaca terör örgütüne yönelik soruşturmaları kınayanlara, bu olaya bakıp bir kez daha düşünmelerini tavsiye ediyorum. Özellikle CHP tutumunu bu olaydan sonra bir kez daha değerlendirecektir.” yorumunu yapıverdi.

Türkiye’nin dış politikasına da “İmralı mütarekesine” de karşı çıkan milyonlar var. Ne yani, bundan sonra sesi çıkan herkese “DHKP-C’li” damgası mı vurulacak? Gidişat tehlikeli!..

İsrail, ABD’nin bilgisi dahilinde Suriye’yi vurdu. Daha da vuracakmış. İsrail Başbakanı Netanyahu: “İlk hedefim İran.” dedi. Kıyamet yaklaşırken, “DHKP-C’li olmadığımızı” ispatlamak için susmamızı isteyen ve bekleyenler var anlaşılan!..

Müyesser Yıldız

http://www.facebook.com/MuyesserYildiz

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized