İçeriğe geç

Rıccıardıone sana söylüyorum Obama sen anla

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Bay Ricciardone;

Tamam hangi kanunu istediyseniz çıkardık. Bak Meclis’te şu anda da yine sizin istediğiniz Terörün Finansmanı’yla ilgili kanun yüzünden kıyametler kopuyor.

Tamam hangi “açılım”, hangi “yatırım” dediyseniz karşıladık, karşılıyoruz.

Amma, “Ergenekon’da, Balyoz’da hukuksuzluklar oluyormuş” falan, ne bu demeçler? Haddinizi bilin, ülkemizin iç işlerine karışmayın lütfen!.. Başbakanımız da aynı şeyleri söylüyormuş. Söyler. Zaten ne söylenecekse Başbakanımız söyler, size ne oluyor? Şu “acemiliği” atamadınız gitti!..

İşte yeni “kavga” konumuz, ipteki cambaz oyunumuz; ABD Büyükelçisi konuştu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “haddini bildirdi”.

Evet bir öfke var, amma velâkin bana öyle geliyor ki, bunun sebebi başka.

Bir:

Hatırlayın, düsturu “İsrail’in güvenliği kutsaldır.” olan Obama’nın ikinci kez seçilmesine “Usta”mız çok sevinmiş, yeni dönemle ilgili olumlu beklentilerini sıralamıştı. O da ne, seçimlerin 7’si çıkmadan İsrail Gazze’ye saldırmaz, Obama İsrail’in meşru savunma hakkını kullandığını açıklamaz mı? Usta ateş püskürdü tabii. ABD Dışişleri Sözcüsü Nuland: “Şu anda İsrail’e karşı retorik saldırılarda bulunmak yararlı değil.” demez mi?

Geçenlerde İsrail bu defa da Suriye’ye saldırdı. Usta yine kızdı, “şımarık çocuk” dedi. Bak sen şu Sözcü Nuland’ın cevabına: “Türk liderlerden gelen tahrik edici yorumlar, kendilerini açıkçası rahatsız ediyor”muş!..

İki:

Usta aylardır Obama’dan randevu koparmaya çalışıyor, beklenen haber bir türlü gelmiyordu. O “haddini bilmez” Büyükelçi, gazetelerin Ankara temsilcilerini çağırıp, davaları eleştirdiğinde randevu meselesine de ufaktan girmiş, “Beyaz Saray, Başbakan’ın gelmesini olumlu karşılıyor. Bu yıl olabilir, ama henüz tarih konmadı.” demiş.

Üç:

Usta’mız randevu için bekleyedursun, Obama’nın ilk yurtdışı gezisini İsrail’e yapacağı açıklanmaz mı?

Usta bu “Acemi” Büyükelçi’ye kızmasın da kime kızsın şimdi?!..

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized