İçeriğe geç

Cellad’ın Kanunu

3 yıl ayak sürüdükten sonra ABD-AB’nin baskı ve tehditleriyle önceki gün TBMM’de kabul edilen Terörün Finansmanıyla Mücadele Kanunu’ndan söz ediyorum.

Tutuklanmamdan 8 ay önce 9 Temmuz 2010’da Odatv’de yayınlanan “Hepimiz Terörist Olabiliriz” başlıklı kapsamlı yazımı bir kez daha dikkatlerinize sunuyorum.(http://www.odatv.com/n.php?n=hepimiz-terorist-olabiliriz-0907101200)

Söz konusu kanun artık kabul edildi. O yüzden şimdi sadece muhtemel sonuçlarını özetlemek istiyorum.

3 yıl direnen AKP’nin sonunda “pes” demesinin gerekçesi, “Türkiye’nin kara listeye” alınması tehdididiydi ve 23 Şubat’a kadar süre verilmişti.

Ne demek veya neyin “kara liste”si?!.. O şu; OECD, Türkiye’yi kara listeye alacak, böylece ülkemize borç verilmesi, yatırım yapılması engellenecek!..

Niye korktular kara listeye alınmaktan? Hani, ekonomimiz iyi değil miydi; hatta uçmuyor muyduk? Tüm yabancı yatırımcılar ülkemize koşmuyor muydu?

Demek ekonomi masalları, sadece masalmış.

İkincisi, kanun en önce İran’la ekonomik ilişkilerimize karşı kullanılacak. Böylece iktidarın “ekonomik masallardaki” son kaynağı da kurutulacak. Bunun siyasi sonuçlarını ise tahayyül bile etmek istemiyorum.

Üçüncüsü, emperyalizmin bölgedeki planlarına direnen/direnecek Türk insanı ve şirketlerinin tepesinde giyotin gibi sallandırılacak. Herkes bir anda, kolayca “terörü finanse ettiği” suçlamasına maruz kalabilecek. Ergenekon, Balyoz, Odatv ve diğer davalar tamamen yasalarda yapılan değişikliklerle gerçekleştirilmedi mi? Keza sahte belge/delil üretim merkezleri kurulmadı mı? Bakın ABD ve AB uzun süredir kişisel verilerimizi istiyor. Galiba aldılar da. Bunların üstünde istedikleri gibi oynayamazlar, hedefe kişi veya şirketlere bir yerlerden “kaynak” aktarılmış gibi gösteremezler mi?

Dördüncüsü, emperyalizm ülkemizde ve bölgemizde tüm işleri kontrolü altına aldıktan sonra bizzat içerdeki ortaklarını bu kanunla öyle bir bertaraf eder ki, şaşacak halimiz bile kalmaz.

Bir insanın veya ülkenin, kendi elleriyle celladının eline ip veya giyotin verdiği ya da “haç ağacı” (darağacı niyetine) kurduğu görülmüş şey midir?!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan ve Mamak’a kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

9 Şubat 2013

Kategori:Uncategorized