İçeriğe geç

Bir Şehit Anasına Bunu da Söylettiniz Ya!..

Sözde “çözüm süreci” adına Ya Rab ne güneşler batıyor, ne değerler ayaklar altına alınıyor!..

Daha önceki “açılım”da sivil toplum örgütleri ve milleti ikna görevini Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay üstlenmişti. Bu defa Başbakan Erdoğan başkanlığında, tam kadro abanıyorlar. Bakanların biri Doğu, diğeri Batı, bir başkası kuzeyde milleti, meleleri, şehit-gazi derneklerini “sürece” ikna için çalışıyor.

Sonunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bile devreye girdi. Yarın Diyarbakır’a gidip, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, “sıfır sorun” diyecekmiş. Diyarbakır’da bir Dışişleri Bakanı!.. Neye yorarsanız, yorun!..

Medya da elinden geleni ardına koymuyor. İşte facia gibi bir haber:

Sabah saatlerinde Star Gazetesi’nin internet sitesinde bir şehit anası ile bir PKK’nın demecini gördüm.

Haberin başlığı aynen şöyleydi:

“Süreci Desteklemeyen Müslüman Değil”

Gözlerime, kulaklarıma, aklıma inanmadım. Bir daha bir daha baktım, yorumlamaya, anlamaya çalıştım. İş bu denli çığırından çıkmış olamazdı!

Sözde süreci desteklemeyenlerin “Ergenekonculuk, Ulusalcılık”la suçlanması yetmemiş, sıra

Müslüman olmadıkları propagandasını yapmaya, üstelik de bunu bir şehit annesine söyletmeye mi gelmişti?

Ne kadar vahim bir vur-kaç yaptıklarını anlamış olmalılar ki, Star internet sitesindeki o başlık saat 11.51’de şöyle değiştirildi:

“Süreci desteklemeyen insan değil”

Ehven-i Şer!..

En önce Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, “Dağda ölen PKK’lıya ağlamayan insan olamaz” dediğinde, “insan olmamaya” alıştırıldık ya!..

İşte Star’ın “sürece” katkısı o ibretlik haberi:

“Batman’da asker annesi ve PKK’lı annesi özel bir çağrı yaparak, akan kanın durması, barış sürecinin devam etmesi için çağrı yaptı. ‘Yeter artık gençler ölmesin’ diyen anneler, tarafların ellerini çabuk tutması gerektiği mesajını verdi. Süreci sabote etmek isteyenlerin olabileceğine dikkat çeken anneler, ‘Süreci desteklemeyen insan değil’ dedi.

22 Nisan 1996 yılında Erzincan’ın Kemah İlçesi’nde operasyona giderken şehit düşen Er. Cevat Gülmez’in annesi Sayime Gülmez, ‘Huzur ve barış istiyoruz, eşler, analar ağladı çok acı çekti, başka analar ağlamasın. Kardeş kardeşi vuruyor bu bitsin. Tek istediğimiz barıştır, süreci sonuna kadar destekliyoruz. Bu süreci desteklemeyen insan değildir. İki taraf da kardeştir. İnsanlar barış sürecine destek vermeli, bu ateş sönmeli. Biz ağladık başkası ağlamasın. Barış istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Süreç başarılı devam ediyor inşallah iyi gider. Barış ve beraberlik, kardeşlik istiyoruz. İnşallah Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan bu sorunu çözer’ dedi.

Batman’ın Gercüş İlçesi’ne bağlı Yayladüzü Köyü Behave Mezrası yakınında toplu mezarda cenazesi çıkan PKK’lı Rojda Bulut’un annesi Muzaffer Bulut, ‘Benim yüreğim yandı, bana dünyanın malını verseler boştur. Tek dileğim onurlu bir barış olsun. Çocuklarımızı ölmesi için büyütmüyoruz. Barışın gelmesi için her gün 5 vakit namaz kılıp, dua ediyorum. Bizim içimiz yandı, başka kimsenin içi yanmasın. Bir anne olarak barışı istiyorum. Polis annesinin de asker annesinin de yüreği yanmasın. Onlar da annedirler. Kimse istemez evladı dağa gitsin veya öldürülsün. Barış sürecinin çok daha hızlı ilerlemeleri gerekiyor. Yetkililer ellerini çabuk tutsun. Şeker hastasıyım başka ölümleri kaldıracak yüreğim yok’ şeklinde konuştu.

Asker annesi Sayime ile PKK’lı annesi Muzaffer, ‘Dökülen gözyaşının rengi olmaz. Annelerin ağlaması, evlatlarımızın ölmemesi için annelerin el birliği yapması gerekiyor. Bu sorunu çözmek için annelerin el birliği yapması gerekiyor. Bizler yani anneler bu işi bitirmek için birlikte hareket etmeliyiz’ dediler.”

Artık toprak uğulduyor, homurduyor… Şehitlerimizin sesleri onlar… Allah aşkına, duymuyor musunuz?!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

14 Mart 2013

Kategori:Uncategorized