İçeriğe geç

Bu Millet “Enayi” mi?!..

PKK “tak” diye, “Meclis devreye girmezse, tek bir geri adım atmayız” resti çekti…AKP, “şak” diye TBMM’de “Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu”kurulması için önerge verdi!.. Yani Başbakan Erdoğan’ın 15 gün önce, “kesinlikle olmayacak” dediği “PKK’ya meşruiyet kazandırma” da resmen kabul edildi.

Teröristbaşı 2000 yılından beri “Akil Adamlar Komisyonu” kurulmasını istiyordu. Meclis eliyle olmasa da Meclis’e hükmeden iktidar eliyle kuruldu.

Teröristbaşı,“Hakikatleri Araştırma Komisyonu” kurulmasını istiyordu. AKP iktidarı, önce “Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu”yla yumuşak geçiş yaptı. Dün itibarıyla,“Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu” devreye sokuldu. Yolun sonunun nereye çıkacağı bugünden belli: PKK’nın istediği yasal düzenlemeler yapılacak, “Çözüm Komisyonu”, “Hakikatleri Araştırma Komisyonu” işlevi görecek!

Başbakan Erdoğan 20 Mart dolaylarında Danimarka ve Hollanda’daydı. Danimarka’da, PKK’nın “geri çekilme şartları” ve ne yapılacağı soruldu. Erdoğan şunları söyledi:

“Geri çekilme için Meclis’e düşen bir şey yok. Türkiye’de hükümet var. Muhatap hükümettir. Hükümet ne yapması gerekiyorsa onu yapacak… BDP bir komisyon kurulmasını istiyor. Meclis’i sürece dahil ederek, PKK’nın muhataplık seviyesini yükseltmek ve meşruiyet kazandırmak istiyorlar. Ama bu meşruiyet olmayacak.”

Danimarka’dan, Hollanda’ya geçişte bu keskin sözler, “Şu an içinyasal düzenlemeye ihtiyaç yok. İlla yasal bir düzenleme gerekiyorsa bakılır. Ülke ve milletin menfaatlerine bakarız” şeklinde yumuşadı.

Erdoğan 29 Mart’ta CNN Türk’ün canlı yayınında ise “Geri çekilmenin muhatabı Meclis değil, hükümettir. Çekilme ile ilgili bir yasa şu anda göndemimizde yok, ama konuşulabilir” dedikten sonra şu resti çekti:

“Hakikatleri Araştırma Komisyonu ifadesi, bizim kabul edeceğimiz yaklaşım değil…”

Bir gün sonra terör örgütünün 2 numarası Cemil Bayık, Erdoğan’ın restine şöyle rest çekti:

“Yasal zemini hazırlanmadan,bunun tedbirleri geliştirilmeden gerilla geri çekilemez. Gerilla yasal güvenceyi görmeden tek bir adım geri atamaz. Meclisin karar alması, çağrıda bulunması gerekiyor.”

Ve işte dün itibarıyla Meclis devreye sokularak, “PKK’nın muhataplık seviyesini yükseltip, meşruiyet kazandıracak” adım atıldı.

En iyisi biz susalım, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşsun. 2 gün önce TRT Haber’de diyordu ki:

“Bunlar ülkeye girerlerken hukuki bir dayanak buldular da mı girdiler? Çıkarken de onun için bizden hukuki bir dayanak mı istiyorlar? Hayır. İkincisi birilerinin ısrarla ‘bir yasa bize dayanak olsun’ demesindeki temel amaç kızmasınlar bana, altında şu yatıyor, bu örgüt bir yasanın içinde yer alsın, o yasanın içinde siyasi aktör haline gelsin, biz meşruiyet kazanalım’. Bu meşruiyeti kime karşı kullanacaklar? Bir, Türkiye içinde birilerine karşı. İkincisi de yurt dışında uluslararası camiada. Diyelim ki bu iş iki ay sonra kesildi. Tekrar eski günlere döndük. ‘Hakkımızda yasa vardı. Demek ki biz Türkiye’de belli amaçla faaliyet gösteren bir örgütüz.Bizim terörle hiçbir işimiz olmadı. Meclis de bunu kabul etmişti. Bundan sonra siz bizi tanımanız lazım’ diyebilirler. Başka şeyler de söylenebilir. Biz bunları görmeyecek kadar enayi miyiz? Hayır, böyle bir şey olmaz.”

İlave söze ne hacet!.. Neler olduğu ve olacağı ortada. Acaba daha ne kadar “enayi” yerine konacağız?

Silivri,Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

4 Nisan 2013

Kategori:Uncategorized