İçeriğe geç

“Suçluyu Gözünden Tanırım” Devri!..

AB’ye uyum adı altında mini mini paketlerle katiller, tecavüzcüler, Susurlukçular, PKK’lılar bir bir tahliye edildi, ediliyor. CHP, MHP ve ünlü hukukçuların uyarılarına kulak dahi asılmıyor. Her yere uğrayan o paketler bir tek Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak, Şirinyer’e uğramıyor.

Daha polisler, pardon savcılar idiannamelerini yazmadan,

Savcılar pardon hakimler hüküm vermeden,

Devlet büyüklerimiz kimin “terörist”, kimin“masum”, kimin “devlet içinde devletçiklerin” kurbanı olduğunu şıp diye biliyor.

Gelinen son nokta; İstanbul 1 Mayıs mitingi örneğinde görüldüğü üzere, kimlerin suç işleyebileceğini gözünden, yürüyüşünden anlayıp, evlerinden, sendika binalarından çıkmadan etkisiz hale getirmek…

Henüz doğmamış, analarının karnındaki ceninler müstakbel “terörist, örgüt üyesi” midir değil midir, bunu teşhis etmelerine de ramak kaldı!…

Gelin Ocak 2002’ye gidelim.

AKP henüz çiçeği burnunda muhalefet partisidir. AKP iktidarında yıllarca Adalet Bakanlığı, Meclis Başkanlığı yapan, bugün Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Ali Şahin o zamanlar AKP Meclis Grup Başkanvekilidir.

Dönemin DSP, MHP, ANAP koalisyon hükümeti, Anayasa Mahkemesi’nin Şartlı Salıverme Yasası’nın bir cümlesini iptal etmesinden sonra yeni bir tasarı hazırlamaktadır.

Mehmet Ali Şahin AKP İstanbul İl Merkez’inde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyip, iktidara şu eleştirileri yöneltir:

“Hükümet TBMM’yi adeta yaz-boz tahtasına çevirmiştir. Halk, bütün bütün bu zigzaglar karşısında Hükümete, onun şahsında Meclis’e ve rejime olan güvenini kaybetmiştir…”

“Hükümet tasarıyı hazırlamadan önce yerli ve yabancı ceza hukukçularıyla görüşmedi. Koalisyon liderleri, konuyu sadece kendi hukukçularıyla tartıştı. Koalisyon liderlerini, özellikle de Devlet Bahçeli’yi arkadaşları eksik bilgilendiriyor. Bahçeli, muhalif görüşleri savunan hukukçular tarafından da bilgilendirilirse bir orta yol bulunabilir…”

“Mini demokrasi paketinin, Türkiye’deki hukuk standardını AB standartlarına uydurmak ve Kopenhag kriterlerini Türkiye’ye taşımak için hazırlandığı söyleniyor. Ama içeriğine bakıldığında bütün bunları ters yüz eden bir tasarıyla karşılaşılıyor. Bu tasarının, Türkiye’ye getirdiği hiçbir yenilik ve iyileştirme yok…”

Şahin’in şu sözlerine daha bir dikkat kesilmeniz önemle rica olunur!..

“Eğer o tasarı yasalaşırsa, 20 bin civarında tutuklu ve hükümlü daha salıverilecektir. Yani yeni Yener Yermez’ler sokakta olacaktır…” (Not: Yener Yermez Yahudi asıllı işadamı Üzeyir Garih’in katil zanlısıdır. Daha önce işlediği başka bir cinayetten hapiste yatarken, Şartlı Tahliye Yasası’ndan yararlanıp, tahliye olduğu ortaya çıkmıştır.)

Sıkı durun, müthiş ötesi bir cümle daha:

“Bu tasarıdan en büyük zararı basın yayın organı mensupları, yazar, çizer ve düşünürler görecek. Bu paketin aynen yasalaşması durumunda Türkiye dünyada daha da yalnızlığa itilir ve AB de rüyadan ibaret kalır. Tasarı yasalaşırsa ‘ben suçluyu gözünden, yürüyüşünden tanırım’ devri başlayacak ve ihtimaller suç sayılacaktır.”

Ve Şahin’in altın vuruşu:

“Türkiye, ölü Menderes’lere, ölü Nazım’lara, ölü Necip Fazıl’lara hayat vermeye çalışırken, hayattaki Menderes’leri, Nazım’ları ve Necip Fazıl’ları susturma, yok etme ve yok sayma çelişkisinden kendisini kurtarmalıdır…”

Bugünleri nasıl da görüp, anlatmış… Mucize gibi… Oradan, buraya… Haydi hep birlikte AKP 10. Yıl Marşını öğrenelim:

Çıktık açık alınla on yılda her savaştan,

On yılda onbeş milyon terörist yarattık her yaştan;

Başta bütün dünyanın korktuğu BaşUsta;

Hapishane, adliye sarayıyla ördük Anayurdu dört baştan.

AKP’yiz, İktidarın göğsümüz tunç siperi,

Polise durmak yaraşmaz, Polis önde, Polis ileri!

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

3 Mayıs 2013

Kategori:Uncategorized