İçeriğe geç

Aytaç Yalman Mamak’a Bekleniyor!..

Bugün yine Mamak Askeri Cezaevindeydim. Adeta isyan bayrağını açmış, kazan kaldırmışlardı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e öfkeleri dinmemişken, Kara Kuvvetleri eski Komutanı Aytaç Yalman’ın “dam üstünde saksağan” misâli açıklamalarına ateş püskürüyorlardı.

Tartışmalı Balyoz davasının belki de en tartışmalı ismi Aytaç Yalman oldu. Israrlı taleplere rağmen tanıklığa gitmedi, gazetelere konuştu… “Darbeyi ben önledim” demeci verdi… Önceki gün, tam da “yeniden yargılama gerekir” denildiği bir dönemde, yine kafaları karıştıracak sözler sarfetti. Mart 2003’te 1. Ordu’da yapılan Plan Seminerinde emrine aykırı olarak EMASYA Planı’nın görüşüldüğünü belirtip, “Yapılan bu emre itaatsizliği sorgulamak ve ilgilileri ikaz etmek için Ordu bölgesine gittim ve gereken ikazları yaptım” dedi.“Yapılan seminerin haddini ve maksadını aşan bir gayretkeşlik olduğunu” vurgulayıp, şunları da ekledi:

“Bu seminer emre aykırı olarak yapılan, muaşeret kurallarına uymayan, amacını ve haddini aşan bir kahramanlık gösterisinden başka bir şey değildir. Silahlı Kuvvetler içinde, zaman zaman yaşanan bir sorun olan ‘Ben daha çok vatanseverim, Cumhuriyetin değerlerini özellikle laikliği ve Atatürk’ün mirasını en iyi ben koruyabilirim’ kompleksi, bu plan seminerinde, askeri muaşeret kurallarını da hiçe sayarak uygulanmıştır.”

Bir yandan hüküm giyen askerlerin “suçu” seminermiş gibi konuşurken, öte yandan, “Sahte CD’leri kimlerin hazırladığının araştırılmasını” tavsiye etti.

Haliyle de tüm tutuklu askerlerin boy hedefi haline geldi. İşte Mamak Askeri Cezaevi’nden sıcağı sıcağına bazı tepkiler:

-Fidanları Gömdüler, Şimdi Toprak Atıyorlar-

Deniz Kurmay Albay Berker Emre Tok: Adamcağız yaşlı, ‘bu davada en masum kişi benim’ diyor. 3 yıldır hapiste yatan benim. O emekliliğini yaşıyor, torunlarını seviyor. Aklımızla dalga geçiyor. Sussun. Anlaşılan aralarında tepişme olmuş, filler tepişmiş, çimler ezilmiş. Bizim bir şeyden haberimiz yok. Üsteğmen, binbaşı gencecik fidanları gömdüler, şimdi de üzerlerine toprak atıyorlar. Gelsin bir kez beni ziyaret etsin. Aytaç Yalman’ı Mamak’a bekliyorum.

Deniz Kurmay Albay Kerem Eren: Kitap yazıyormuş, herşeyi orada anlatacakmış. Kitabının reklâmını mı yapıyorsun? Kitabı mı bekleyeceğiz? Ne biliyorsa, anlatsın. Onlar tepişiyor, biz eziliyoruz. Utanmadan da ‘en masum benim’ diyor.

Deniz Kurmay Albay Erhan Şensoy: Millet, onların yüzünden bizim arkamızda durmuyor. Aklımızdan bile geçmeyen suçlamalarla bizi içeri attılar. Sebebi bunlar. Aytaç Yalman yıllardır verdiğimiz mücadeleyi yine sıfırladı.

-O Artık Komutanım Değil-

Deniz Kurmay Albay Hakan M. Köktürk: Seminer üzerinden atılan iftira CD’leri değil, semineri tartışıyor. Omuzunda 4 yıldız olan insan böyle konuşmaz. Önce davaya vakıf olsun, ondan sonra konuşsun. Aytaç Yalman ve Hilmi Özkök biraz da CD’lerden bahsetsin. Biz 30 küsur rapor aldık, üzerimize düşeni yaptık. Bunları kimin hazırladığını arayıp, bulmak onların görevi. Türkiye artık bir kırılma noktasındadır. Masumiyetimiz tescil edilirse, milletin yasama, yürütme, yargıya yeniden güveni gelir. Yoksa herşey kırılır. Seminere katılanlar çekti gitti, biz kaldık. Ömrüm boyunca gemide yaşadım. Masumiyetimi istiyorum. Bunu versinler gerekirse 16 yıl küçücük bir odada kalırım.

Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel: Rezil!.. Rezil!..Rezil!.. Seminer onun uhdesinde yapıldı, herşeyden haberi var. Seminere katılanlardan topu topu 29 kişi mahkûm oldu. O artık komutanım değil. Askerliğini zaten sorguluyordum, artık ahlâkını da sorguluyorum.

Gerçekten; Artık ne biliyorlarsa anlatsınlar, yoksa ebediyete kadar sussunlar!..

Çünküsünü, Deniz Yarbay Kürşad Güven Ertaş anlatsın:

“Bu konu memleketin bekâ sorunu haline geldi. Bir Balyoz’dan 2 post çıkardılar, şimdi 3’üncüsünü çıkarma peşindeler. Birinci post; TSK’nın pasifize edilmesiydi. İkincisi; Ülke üzerinde korku ve baskı yaratmaktı. Çıkarmaya çalıştıkları üçüncü post ise bizlerin pazarlık unsuru olarak kullanılmasıdır. Bunlar, cimri tüccar gibi. Ellerine geçirdiği peyi, akçeyi dikkatle harcıyorlar. Anayasa’nın 60 maddesi karşılığında,milletvekillerinin bırakılması gibi ahlâksız pazarlıkların olduğunu duyuyoruz. İnanın sadece vatan, millet adına üzülüyoruz.”

“Sesimizin çıkmadığı gün, bittiğimiz gündür” dedi Deniz Kurmay Albay Berker Emre Tok…

“Zemin kaydı. Büyük dağılma öncesi gibi…” dedi Deniz Kurmay Albay Nihat Altınbulak…

Fazla söze ne hâcet!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

5 Kasım 2013

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/aytac-yalman-nereye-bekleniyor-0611131200.html

Kategori:Uncategorized