İçeriğe geç

Terörle Mücadele Başarı Belgesi “Suç Delili” Olur mu?

AKP iktidarı Milli Güvenlik Siyasi Belgesi’ni değiştirdi, “irticayı” resmen, “bölücülüğü” de fiilen iç tehdit olmaktan çıkardı.

Şimdi, 28 Şubat davasında “irticayla mücadele edenler” suçlanıp, yargılanıyor.

Ergenekon ve Balyoz davalarında cezalandırılan askerlerin büyük kısmının ise PKK’yla mücadele eden ve “Kürdistan” kurulmasına karşı çıkan isimler olduğu malûm. Ergenekon’da PKK’nın iki numaralı ismi Şemdin Sakık’ın “gizli tanık” yapılması, bu gerçeği gözlerimize yeterince soktu zaten!..

28 Şubat davasında gözlerden kaçan önemli bir ayrıntı var. Burada sadece “irticayla mücadele edenler” değil, Engin Alan başta olmak üzere çok sayıda Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu da yargılanıyor.

28 Şubat sanıklarına yöneltilen ithamlardan birisi, aldıkları takdir ve başarı belgeleri. O dönemde alınan takdir belgelerinin tamamının “irticayla mücadele” faaliyetlerinden dolayı verildiği varsayılıyor ve bunlar “suç delili” sayılıyor.

Tüm bunların sonucunda hangi noktaya gelindi biliyor musunuz? Sıkı durun, askerler arasında konuşulan bir iddiayı aktaracağım. Söylenen şu; Güneydoğu’da terörle mücadele edip, bundan dolayı takdir ve başarı belgesi alan askerler, o belgeleri yok etmeye başlamış. Hatta Genelkurmay’a müracaat edip, oradaki sicil dosyalarından çıkartılmasını da talep edeceklermiş.

İnanamadım; Askeri kaynaklara sordum. Şu cevabı aldım:

“Mümkündür, ama bize henüz böyle bir talep ulaşmadı. Yalnız şunu biliyoruz; Terörle mücadele edenler başlarına ne geleceği ve nasıl hareket edecekleri konusunda oldukça endişeliler.”

Bırakın gerçekliğini, bunların konuşuluyor olması bile yeterince vahim değil mi?

TSK ile ilgili bir diğer iddia da şu:

1.Ordu’daki plan seminerinin Balyoz davasında “darbenin” temeli sayılması, TSK’nın plan tatbikatlarına da darbe vurmuş. Askerler bu seminerlere katılmamak için çeşitli mazeretler öne sürünce, seminerler yapılmamaya başlamış.

Sahi, TSK veya Ordu Komutanlıklarında en son ne zaman plan semineri düzenlendi?

-Meşru Müdafaa

TSK’dan bir de iyi haberimiz var!.. Hatırlayacaksınız, Genelkurmay Başkanlığı 15 Kasım’da Mardin Nusaybin’de bölücü terör örgütüyle yaşanan bir çatışmanının haberini verirken, “meşru müdafaa hakkını kullandık” dedi.

TSK içinden ve dışından gelen tepkilerden sonra Genelkurmay bir daha bu ifadeyi kullanmama kararı almış… Gözümüz aydın olsun!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

7 Aralık 2013

Kategori:Uncategorized