İçeriğe geç

MİT, Genelkurmay’a Liste Verdi mi?

İktidarın “paralel” avı her kurum ve kuruluşta sürüyor. TSK’da ise yaprak kıpırdamıyor gibi gözüküyor. Bu mümkün mü ya da ne bekleniyor?

20 Şubat Perşembe günü Genelkurmay’da yapılan “dış güvenlik” toplantısına “dikkat” çekiliyor.

Başbakan Erdoğan başkanlığındaki toplantıya, komuta kademesi dışında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

Toplantıda Suriye başta olmak üzere dış güvenlik konularının yanısıra askeri kaynakların ifadesiyle, “Doğu ve Güneydoğu’daki kaynama” da görüşülmüş. PKK’nın “özerklik” faaliyetlerine karşı her türlü tedbirin alındığı anlatılmış. Teröristbaşı ve PKK’yla böylesine halvet olup, TSK’yı “iç güvenlikten” çekenlerin hangi tedbirden söz ettiğini anlayamadım, ama Karargâh, Başbakan Erdoğan’ın Sivas’ta, Sivas Kongresi’ne atıfla yaptığı konuşmanın toplantıdaki havanın yansıması olduğu görüşünde.

Genelkurmay’daki toplantıya dair başka detaylar da var:

Başbakan Erdoğan’ın katıldığı bölüm 3.5-4 saat sürmüş. Toplantı, Erdoğan’ın bir başka programı nedeniyle ayrılmasından sonra da devam etmiş.

İşte bu noktada MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, TSK’daki “paralel yapılanma” ile ilgili bilgi verip vermediğini veya bir liste getirip getirmediğini sordum. Öyle ya, MİT’in binlerce kişilik liste hazırladığından söz ediliyor. Askeri kaynaklar, “Olabilir” demekle yetindi.

Peki bu “olabilir”in sonuçları ne zaman ortaya çıkacak? Yetkililer, Ağustos Şura’sını işaret etti.

Genelkurmay’daki ketumluk ve sessizlikle ilgili şu notu da aktaralım:

“Şura’ya kadar paralellerin izlenmesi ve dinlenmesi gibi bir stratejiden söz edilebilir.”

Yarın MGK var ve burada da “paralel devletin” konuşulacağı bildiriliyor.

Cemaatin, Erdoğan’a 17 veya 21 Mart’ta “altın vuruş” yapacağı iddia ediliyordu. Ancak Erdoğan’ın dershaneler ve MİT yasaları atağı üzerine, karşı cenahın da planlarını öne çektiği görülüyor. Başbakan ve oğlu arasında geçtiği söylenen konuşma kayıtlarının dün internete düşürülmesinde, Genelkurmay’da yapılan ve “paralellerin” görüşüldüğü belirtilen o toplantıyla da ilgisi var mı bilinmez, ama Türkiye’nin her anlamda çok kritik bir hafta yaşayacağı anlaşılıyor.

Yıllardır milleti darbe senaryolarıyla korkuttular, yüzlerce insanı “darbeci” diye içeri attılar. Bakalım, gerçek “darbe”yi kim yapacak?

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

25 Şubat 2014

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/mit-genelkurmaya-paralel-listesi-verdi-mi-2502141200.html

Kategori:Uncategorized