İçeriğe geç

Verdiği Raporla Yüzlerce Askerin Tutuklanmasına Yol Açan O Bilirkişiyi Buldum!..

Balyoz davasında büyük acılar çekiliyor. Ölümler yaşanıyor. Bıçak kemiğe o kadar dayandı ki, artık Anayasa Mahkemesi önünde eylem yapılıyor.

Davada iki “delil” vardı; Biri Savcıların Gölcük Donanma’da elleriyle koymuş gibi bulduğu 5 nolu hard disk, diğeri de Mehmet Baransu’nun teslim ettiği bavuldan sonra 1. Ordu Komutanlığı Savcısı Bülent Münger’in yaptığı soruşturma kapsamında hazırlattığı bilirkişi raporuydu.

Konumuz ikinci “delil”; Bununla ilgili gelişmeleri özetlemek istiyorum önce.

Savcı Bülent Münger, Baransu’nun verdiği, savcıların da 1. Ordu’ya gönderdiği sözde belgeleri incelemek üzere 3. Kolordu Komutanlığı’ndan bir bilirkişi istedi. Gönderilen bilirkişi yeni mezun Pilot Kurmay Binbaşı Ahmet Erdoğan’dı ve iddialara göre, dönemin Kolordu Komutanı, şimdinin Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar tarafından bizzat seçildi.

Bir diğer iddia; Savcı Münger’in sözde belgeleri Erdoğan’a teslim ederken, “Bunların gerçek olduğunu varsayarak rapor hazırla” demesiydi. Bilirkişi Erdoğan da, “Eğer bu belgeler gerçekse, bu bir darbe planıdır” şeklinde rapor verdi.

6’sı askeri olmak üzere 21 ayrı bilirkişi raporunda, “Bu bir darbe planı değildir” denmesine rağmen, dava tümüyle Ahmet Erdoğan’ın raporu üzerinden yürüdü ve yüzlerce subay mahkûm edildi.

Savcı Bülent Münger hakkında, “görevi kötüye kullanma, soruşturmanın gizliliğini ihlâl, adil yargılamayı etkileme” iddiasıyla dava açan sanıklar, bilirkişi Ahmet Erdoğan’la ilgili olarak da “gerçeğe aykırı bilirkişilik yapmaktan” suç duyurusunda bulundu.

Münger hakkındaki dava Askeri Yargıtay 4. Daire Başkanlığı’nda devam ederken, bilirkişi Ahmet Erdoğan davasında ise şu gelişmeler yaşandı:

– 3. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı “kovuşturmaya yer yok” kararı verdi.

– Sanıklar Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesi’ne başvurarak, karara itiraz etti.

– Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesi 25 Aralık 2013’te “kovuşturmaya yer yok” kararını bozdu.

– 3. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi 23 Ocak 2014’te Erdoğan’la ilgili iddianameyi kabul etti.

– Ancak Milli Savunma Bakanlığı’nın talebiyle Askeri Yargıtay Başsavcılığı 24 Şubat 2014’te “kanun yararına bozma” yoluna gitti, yani Ahmet Erdoğan hakkında dava açılmamasını istedi.

– Sanıklar da 11 sayfalık ciddi gerekçelerin yer aldığı bir dilekçeyle (Bu konuyu ayrıca yazacağım) Askeri Yargıtay’ın bu talebine itirazda bulundu.

-Tarihi Duruşma Cuma Günü-

Dönemin 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcısı Bülent Münger’le ilgili davanın Askeri Yargıtay’da devam ettiğini belirttim.

Davaya Cuma günü devam edilecek. Yüzlerce tutuklu subay orada olacak. Tarihi bir dava, çünkü Balyoz sanıkları, bilirkişi Ahmet Erdoğan’ın yanısıra sahte Balyoz belgelerini bazı AKP’liler ve “paralel yapı” tartışmalarından sonra iktidarın görevden aldığı bazı istihbaratçı polis şefleriyle birlikte hazırladıklarını söyleyen Orhan Aykut’un da mahkemeye çağrılıp, dinlenmesini talep etti. Mahkeme 7 Mart’taki son duruşmada, “Bu taleplerin daha sonra değerlendirilmesi” yönünde karar aldı.

Bakalım Cuma günü ne olacak?

-Ve O Bilirkişi-

Balyoz davasının kilit ismi bilirkişi Ahmet Erdoğan’ın İngiltere’ye atandığı, orada olduğu sanılıyordu.

Doğru İngiltere tayini çıktı, ancak henüz göreve başlamadı. Halen Türkiye’de, İzmir’de bir Alay’da Helikopter Tabur Komutanlığı yapıyor. 1 Ağustos’ta gidecek.

Ahmet Erdoğan’a 28 Nisan saat 21.10’da telefonla ulaştım. İsmimi duyar duymaz öfkelendi, “Sizinle konuşmak istemiyorum, lütfen bir daha beni aramayın” dedi.

Israr ettim, hakkında pek çok iddia olduğunu, “savunma hakkı” kapsamında kendisinin de görüşlerini aktarmak istediğimi anlattım. İşte telefonu yüzüme kapatmadan önce verdiği cevap:

“Medyadan kimseyle konuşmak istemiyorum. Size hiç güvenmiyorum. Benin savunma hakkım bana kalsın…”

Evet Ahmet Erdoğan Türkiye’de. Şayet Genelkurmay “kumpas”ın üzerine gitmekte kararlıysa, Erdoğan’ın en azından Münger davasında tanık olarak dinlenmesini sağlayamaz mı?

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak, Şirinyer ve Eskişehir’e kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

6 Mayıs 2014

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/yuzlerce-askerin-tutuklanmasina-yol-acan-o-bilirkisiyi-buldum-0605141200.html

Kategori:Uncategorized