İçeriğe geç

PKK Paketini “Tıpış Tıpış” AYM’ye Götürmek Zorundasınız!..

Son aylarda teröristbaşı İmralı’ya giden BDP’lilere hep şunu söyledi:

“Burada yaptığımız toplantı bile korsan bir yöntemde yapılıyor; çünkü ne kadrosu, ne belgesi var. Şimdi siz de biz de heyet de suç işliyoruz. Yasal zemine oturtulması gerekiyor. Yasal zeminin acilen yapılması gerekiyor.”

İktidar jet hızıyla “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi” adlı kanunu çıkardı, Cumhurbaşkanı Gül de jet hızıyla onayladı.

Kanunun ucu açık 4’üncü maddesiyle, teröristlerle görüşmek, pazarlık yapmak suç olmaktan çıkarıldı. Sadece teröristbaşının hapiste örgütü yönetmesi ve BDP’lilerin İmralı-Kandil postacılığı değil, devlet görevlilerinin geçmişteki ve gelecekteki Oslo pazarlıkları peşinen aklandı.

Yani teröristbaşının isteği harfiyen yerine getirildi.

Birgül Ayman Güler, Dilek Akagün Yılmaz ve Gürkut Acar’ın ret oyuna karşılık, oylamaya katılmayarak yasayı destekleyen CHP’nin Sözcüsü Haluk Koç, “Bu özel hukuk yaratıyor. Bu madde son derece sakıncalıdır. Türkiye’de yeni facialar açabilir” sözleriyle Anayasa Mahkemesi’ne gidecekleri sinyalini vermişti.

Ancak bugün Aydınlık Gazetesi’nin yazdığına göre, CHP yan çizmiş. Grup Başkanvekili Engin Altay, “Bizim açımızdan karşı çıkacak hükümler yok. AYM’ye götürmeyeceğiz” derken, MHP, “AYM’ye gitmek için yeterli sayımız yok” açıklamasını yapmış.

Tıpış tıpış gitmek zorundalar. Çünkü, sakıncaları, Türkiye’nin gövdesini PKK’ya kaptırma, özel hukuk ihdas etme gibi boyutları bir yana bu yasa açık ve seçik hem geçmişe, hem geleceğe yönelik örtülü bir “af” yasasıdır.

Af yasasının nasıl çıkacağı da Anayasa’da yazıyor. Nitelikli çoğunluk, yani 330 oy gerekiyor.

Peki bu yasanın malûm 4’üncü maddesinin oylama sonucu ne;

Kullanılan oy 247. Kabul 215. Ret 30. Çekimser 1. Geçersiz 1.

Yasanın tamamının aldığı oylar da şöyle: Kullanılan oy 274. Kabul 237. Ret 37.

Anayasa’nın öngördüğü yeterli çoğunluğun sağlanamadığı açık.

Ama CHP yönetimi tepeden tırnağa sakıncalı, hukuken de sakat bu yasayı AYM götürmüyor. MHP, “Sayımız yeterli değil” diyor.

İtiraz için 9 gün kaldı ve 110 milletvekili gerekiyor.

MHP’nin 52 milletvekiline ilave, bağımsız İhsan Barutçu var.

Sorumuz üzerine, “AKP Cumhurbaşkanlığı süreci öncesinde terörü bastırmaya, sakinleştirmeye çalışıyor. Kandil ve Öcalan’ın taleplerini karşılıyor. AKP’nin çözüm paketleri terörü çözmemiş, güçlendirmiştir, PKK silahla alamayacaklarını bu süreçle almış, kuzey Suriye’de devlet kurmuş, kamuoyu desteğini arttırmış, sözde mahkemeler ve şehitlikler açmıştır. Şimdi AKP bu yasayla aynen darbeciler gibi, kendini yargı zırhına alıyor. İptali için Anayasa Mahkemesi’ne götürülürse desteklerim” diyen Kütahya bağımsız Milletvekili İdris Bal var.

Geriye kalıyor 56 milletvekili. CHP’den 56 yürekli milletvekili çıkmayacak, çıkamayacak mı?

Şehitler, gaziler ve Türkiye’nin geleceği için lütfen çıkın… Çıkmak zorundasınız!..

Silivri, Mamak, Şirinyer, Eskişehir ve Malatya’ya kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

17 Temmuz 2014

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/56-chpli-araniyor-1707141200.html

Kategori:Uncategorized