İçeriğe geç

Davutoğlu çok kızdı: “ahlaksızlıktır şerefsizliktir”

Banker Bilo iddiası Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu çok kızdırdı. Davutoğlu’nun “Eğer böyle bir şey varsa, bu ahlaksızlıktır, şerefsizliktir” dediği ve o genel başkan yardımcısının bulunmasını istediği öğrenildi.

Taraf Gazetesi’nde dün yayınlanan haberde, bir AKP Genel Başkan Yardımcısı’nın bazı milletvekili adaylarından listede üst sıralara konma karşılığında yüklü miktarda “bağış” aldığı, HDP’nin barajı geçmemesi yüzünden seçilemeyen bu adayların da paralarını geri istediği öne sürülmüştü.

Partinin yetkili kurullarıyla yaptığı toplantıda iddiaları gündeme getiren Başbakan Davutoğlu’nun, “Eğer böyle bir şey olduysa, bu ahlâksızlıktır, şerefsizliktir” diye tepki gösterdiği, konunun araştırılıp, o kişinin belirlenmesini istediği ve “Kim olursa olsun, hesabı sorulsun” talimatı verdiği ortaya çıktı.

Bu kapsamda milletvekili aday listelerinin açıklandığı gece, listede yer almadığını görünce kaldığı Rixos Otel’de beylik tabancasıyla intihar eden Bingöllü genç işadamı Celal Ayrancı’nın dosyasının da yeniden açılabileceği bildirildi.

Ayrancı’nın listeye girmek için birilerine yüklü miktarda “bağış” yaptığı öne sürülmüş, ancak Savcılık soruşturmasında buna ilişkin bir bilgi veya belgeye rastlanmamış, dosya kapatılmıştı.

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized