İçeriğe geç

Gözaltına alınan karı-koca pilotlar öyle isimler çıktı ki…

Bugün medyaya yansıyan Hava Kuvvetleri’ndeki operasyonda karı-koca pilotların gözaltına alınması olayından ilginç bilgiler geliyor.

“FETÖ”cü oldukları iddiasıyla gözaltına alınan eşlerden Hava Pilot Kurmay Yarbay Nail Bülbül’ün 15 Temmuz darbesinin ardından da gözaltına alındığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Savcılığa gönderdiği, “Darbe girişimi sırasında personeli arayıp kimsenin katılmaması emrini verdiği” yönündeki bilgiler üzerine serbest bırakıldığı, dahası Akıncı Üssü’nde neler yaşandığına dair bilirkişilik yaptığı aktarılıyor.

Yarbay Bülbül’le ilgili çok daha vahim bir iddia var; Aylardır Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ı F-16’larla uçuran pilotun o olduğu konuşuluyor.

Bülbül’ün kendisi gibi Kurmay Yarbay olan ve “Türkiye’nin gelecekteki ilk kadın generali olabilir” denilen eşi Bilgehan Bülbül’ün ise Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem’inde görev yaptığı bildiriliyor.

Onunla ilgili iddiaya gelince; Daha öncesinde VIP uçakların kalktığı 11. Üst’te çalıştığı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın gidi-gelişlerinde Bilgehan Bülbül’ü gördüğü ve sonrasında, “Bayan ve kurmay olsun” diye adeta onu tarif ederek, Özel Kalem’e Hava Kuvvetleri Danışmanı olarak aldırdığı öne sürülüyor.

“Komutanlar Allah’a emanetmiş” ya da “yanılmaya devam mı?” diye sormakla yetinelim.

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized