İçeriğe geç

Yargıtay’da “Bu İş Artık Dindarlarla Mücadeleye Döndü” Diyenler mi Var?

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin 1 hafta önce “FETÖ”den tutuklu bir mühendis için verdiği tahliye kararının gerekçesi sadece Türkiye’yi değil, bizatihi Yargıtay’ı da salladı.

Neydi o karar?

Özetle, “Örgütün imamlarıyla görüşmek, sohbet toplantılarına katılmak, gazetelerine abone olmak ve çocuğunu bunların okullarına göndermek, sempati ve iltisak boyutunu aşan, örgüt üyesi olduğunu ispat etmeye yeterli örgütsel faaliyetler kapsamında değerlendirilemez” denilmişti.

Yargıtay’ın sözkonusu kararı, “yargıda iklim değişikliğinin” işareti ve binlerce tahliyenin habercisi sayıldı.

Lâkin medya ve kamuoyunu heyecanlandarına bu karar Yargıtay’ı öyle bir karıştırdı ki!..

Niyesini açıklamak için geçmişte yine Yargıtay’da yaşanan bir olayı anlatmamız gerekiyor.

Bir dairede bir karar alınır. O dönem tesadüfen telefon dinlemesine takılan üyelerden birisinin, bir avukata sadece, “Karar onandı” dediği tespit edilir. Alınan karar incelenip, kesinleşip, onaylanmadan dışarı sızdırıldığı için o üye hakkında soruşturma başlatılır. Sözkonusu kişi de emekliye ayrılır.

-Yargıtay’da Ajan Aranıyor-

Bu olayın son kararla ilgisi mi?

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin sözkonusu kararı daha Cumhuriyet Başsavcılığı’na gitmeden, üzerinde inceleme ve redaksiyon dahi yapılmadan aynı gün veya 1 gün sonra üstelik “özgün” haliyle sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Halen bu karara UYAP üzerinden ulaşılamıyor, “Dairede incelemede” diye gözüküyor. Yani kesinleşmiş değil.

İşte bu yüzden Yargıtay’da kıyamet koptu, o eski olay hatırlandı ve bu kararı sızdıran “ajanın” kim olduğu araştırılmaya başlandı.

Meselenin bir boyutu bu.

Diğer boyutuna gelince;

Asıl merak edilen ise “sızdırmanın” sebebi.

Bu sızıntının, “yargıda iklim değişikliğinin” gereği olarak Erdoğan ve iktidarın bilgisi dahilinde mi yapıldığı, yoksa bir “emrivaki” mi yaşandığı tartışılıyor.

Zira artık Erdoğan ve iktidarın haberi yoksa bile bu kararın geri alınma, değiştirilme imkân ve ihtimali yok. Tabii normal şartlarda!..

-Artık Normalleşse-

Erdoğan ve iktidarın haberi var veya yok, Yargıtay’ın bu kararın perde arkasıyla ilgili olarak başka söylentiler de gündemde.

Önceki günkü “FETÖ üyeliğinden tutuklananlara tahliye yolu mu açılıyor” başlıklı haberimizde, “Ankara’da bir süredir bu gerekçelerle tutuklamanın, ileride diğer dini örgüt ve cemaatler için de tehdit oluşturacağına dikkat çekildiğini” vurgulamıştık.

Yanılmamışız.

Yargıtay Başkanlar Kurulu’nun bir toplantısında, bir daire başkanının, “Bu iş artık dindarlarla mücadeleye döndü” dediği, dahası hakim ve savcıların tutuklanmasında “normale dönülmesini” istediği, sözkonusu kararın da bundan sonra geldiği öne sürülüyor.

Erdoğan ve iktidardan henüz bir tepki veya yorum yok, ama görünen o ki, bu karar daha epey tartışılacak.

Müyesser YILDIZ

2 Kasım 2017

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/yargitayda-ajan-araniyor-0211171200.html

Kategori:Uncategorized