İçeriğe geç

Darbenin “1 Numarası”nın “Fişinde” Ne Yazıyor?

Genelkurmay Çatı Davası’nın 222 nolu ek klasöründe yer alan ve 15 Temmuz’dan önce hazırlandığı veya derlendiği anlaşılan listelerdeki bir isimle ilgili tespitleri özellikle ayırdık.

Bu isim, darbenin “1 numarası” olduğu belirtilen eski general Akın Öztürk.

Yaklaşık bin ismin yer aldığı bilgisayar çıktısı olan bir listede Akın Öztürk için, “Orgeneral- Şüpheli- Gizli tanık (Kadir) isimli şahsın verdiği ifadede de ismi geçiyor” deniliyor.

“TSK Bilgileri” başlıklı, yine bilgisayar çıktısı olan 1 sayfalık notun 4’üncü maddesinde de şu yazıyor:

“Hava Kuvvet Komutanı Akın Öztürk, Ordu içinde MHP’li olarak biliniyor. Devletin 1 numarasına aşırı küfrediyor. Hava Kuvvetlerinde cemaat onun döneminde tamamen egemen oldu.”

Akın Öztürk’ün 2013-2015 yılları arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı yaptığı dikkate alındığında, bu notun 2016’da değil de sözkonusu dönemde hazırlandığı sonucuna varılıyor.

– “Reis” Kimin Hitabı Olabilir?-

Alfabetik sırayla üst düzey 36 ismin yer aldığı, adeta TSK’daki “FETÖ’cülere” dair tespitlere son şeklinin verildiği ve 15 Temmuz’dan birkaç ay önce hazırlandığı anlaşılan bilgisayar çıktısı listenin en başında da Akın Öztürk var.

Buradaki isimlerden 30’undan fazlasının 15 Temmuz darbesine iştirakten tutuklanması, listenin ciddiyetini gösteriyor. Lâkin bu önemli listede mesela Mehmet Dişli’nin olmadığının altını çizelim.

Akın Öztürk’e dönersek; “Eski H. K. Komutanı- Reise açık hakaret. YAŞ Üyesi. Devam” ifadeleri kullanılmış.

Öztürk 2015-2016 yılları arasında YAŞ üyesi olduğuna göre, belli ki bu not son dönemlere ait.

Dikkat çekici bir diğer husus; Listedeki isimlerin tamamının karşısına “PDY” yazıldığı halde sadece Öztürk’te böyle bir ibare yok.

En önemlisi; “Reise açık hakaret” ifadesinden, bu listenin MİT veya Genelkurmay tarafından hazırlanmadığı anlaşılıyor. Tabii MİT veya Genelkurmay yetkilileri de Erdoğan’dan “Reis” diye söz etmiyorsa!..

– “1 Numara” Reise Niye Hakaret Etti?-

“Reise hakaret” iddiası önemli ve dikkat çekici.

Haliyle “Olay nedir? Ne zaman, kimlerin yanında hakaret etti?” diye araştırdık. Şu ilginç bilgilere ulaştık.

İddia o ki, Akın Öztürk’ün Hava Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde, bir toplantıda Suriye konusu görüşülmüş. Erdoğan, Öztürk’e Suriye’yle ilgili bir şeyi yapıp, yapamayacaklarını sormuş. Öztürk, “Yaparız, ama sonrasını bilemeyiz” mealinde bir karşılık vermiş.

Öztürk’ün bu cevabı rahatsızlık yaratmış. Sonrasında Erdoğan, Öztürk’le yalnız görüşmek istemiş. O da dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e konuyu iletmiş. Özel, “Sen bilirsin” demiş. Öztürk de biraz “ağır” ifadelerle, Erdoğan’ın muhatabının kendisi değil, Özel olduğunu, bu nedenle gitmeyeceğini bildirmiş.

Olay bu ise, “Reise hakaret” bilgisini Necdet Özel’in verdiği akla gelebilir.

Lâkin söylenen, o görüşmede Özel’in makamında sivil-siyasi bir kişi daha varmış ve sözkonusu konuşmaya tanık olmuş.

İddialar doğruysa, iki sonuç çıkıyor:

Birincisi; Bazı kişilerle ilgili “bilgi ve duyumların” çok önceden bir yerlere not edildiği…

İkincisi; TSK’daki “FETÖ’cülerin” tespiti konusunda, devletin kurumlarından ziyade sivillerin “çalıştığı” ve onlardan gelen “bilgilerin” dikkate alındığı…

Tamam da bu listeleri dava dosyasına koyanlar, iyi niyetle “FETÖ’yle mücadele” için çaba gösteren “bilgi kaynaklarının” deşifre ve belki hedef olabileceğini hiç mi düşünmedi?

Böyle “FETÖ’yle mücadele” mi olur?

Müyesser YILDIZ

21 Mart 2018

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/darbenin-1-numarasinin-fisinde-ne-yaziyor-21031803.html

Kategori:Uncategorized