İçeriğe geç

Genelkurmay Başkanlığı Balyoz’la Engellenen General İçin Kim Fetullah Gülen’le Görüştü?.. Gülen Ne Söyledi?..

Kumpas davaların, TSK’daki “FETÖ”cülerin önünü açmak için kurgulandığı malûm.

Bu artık sadece bizlerin değil, bizzat darbe iddianamelerini hazırlayan savcıların da tespiti.

Misal; Balyoz kumpasıyla hapse atılmasa, normal şartlarda 2015 yılında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar değil, Korkut Özarslan olacaktı.

İşte o dönemde Özarslan’a kurulan kumpasla ilgili çok ilginç bir ifadeye ulaştık.

15 Temmuz darbesinden sonra askeri yargıdaki “FETÖ” yapılanması soruşturması kapsamında ifade veren kişi, bir hakim albay.

28 Aralık 2016 tarihli ifadesinde, yaşadıklarını ve bildiklerini anlatan bu albay, 2011’de Balyoz’dan tutuklanan komutanların kaldığı Hasdal Cezaevi’nden sorumlu savcılık yapmış bir isim. Sonra o da İzmir Casusluk davasından fişlenir, “Hasdal’daki arkadaşlarının savunmalarına yardım ettiği” söylenir ve Doğu’da bir ilimizdeki Tugay Komutanlığı’na Adli Müşavir olarak gönderilir vs.

İfadesinin en önemli bölümüne gelirsek;

Gönderildiği ilde “Baba” diye hitap edilen bir Hakim Albay vardır.

Ekim 2012’de bu kişiyle birlikte Antalya’da düzenlenen “İnsan Hakları Eğitimi” seminerine eğitici olarak giderler.

-Gülen’le Görüşen İsim Gülerce mi?-

Adli Müşavir ve Hakim Albay bir akşam seminerden çıkıp, Orduevine doğru yürürler. Yanlarında bir emekli hakim Tuğgeneral de vardır.

Devamını, ifadesinden okuyalım:

“Bu şekilde yürüdüğümüz esnada Hakim Albay ….. ….. ….., o dönem Elazığ 8. Kolordu Komutanı iken kurgu davalardan Balyoz davası kapsamında tutuklu olan Korgeneral Korkut Özarslan’ın haksız yere tutuklandığını ve tahliye edilmesi gerektiğini düşündüğünü, bu konuyla ilgili olarak yaklaşık bir ay uğraşarak, o dönemde Fetullah Gülen’in yanında bulunup, çalışmalar yapan kendi öz abisi ile giderek Hüseyin Gülerce ile görüştüklerini, bunun üzerine görüştükleri konuda Hüseyin Gülerce’nin bizzat Fetullah Gülen’le görüştüğünü söyledi.”

-Cevap : Kurunun Yanında Yaş da Yanabilir-

Peki Fetullah Gülen ne cevap vermiş?

Yine ifadesinden aktaralım:

“Hakim Albay, bir süre sonra Hüseyin Gülerce’nin kendisine, konuyu Fetullah Gülen’e aktardığını, Fetullah Gülen’in ise, ‘Bu bir cephe savaşı, kurunun yanında yaş da yanabilir’ şeklinde cevap verdiğini bildirdiğini anlattı. Ben ağabeyinin Fetullah Gülen’in yanında bulunduğunu ve çalıştığını duyunca, garipsediğimi tepkisel olarak dile getirdim. Bunun üzerine Hakim Albay, ‘Ben de Gülenciyim. Ne olmuş yani’ şeklinde cevap verdi.”

İddia doğruysa, “Kurunun yanında yaş da yakılmak” suretiyle Özarslan’ın Genelkurmay Başkanlığının önü işte böyle kesilmiş!..

-Gülen’in Yanındaki Ağabey Kim?-

Özarslan’ın Hasdal Cezaevindeyken, kendisini ziyaret eden Hulusi Akar’a, “Devre arkadaşım, sana hayırlı olsun demeyeceğim” sözleriyle tepki gösterdiğini de belirttikten sonra, o dönem Özarslan için Gülerce’yi devreye soktuğunu anlatan hakim albayı mercek altına alalım.

Ağabeyi, Gülen’in yanındaymış… “Ben de Gülen’ciyim. Ne olmuş yani” demiş… Özarslan’a kurulan kumpası anlatmış…

Bu ifadeden sonra onun bilgisi veya ifadesine de başvuruldu mu, bilmiyoruz.

Ancak küçük bir araştırmayla, ilginç bağlantılara ulaştık.

Önce ağabey meselesi:

Odatv’nin arşivinden bulduk. Gerçekten ifadede adı geçen hakim albayla soyadı aynı olan, uzun yıllar Fetullah Gülen’in çok yakınında bulunan, cemaatle ilgili araştırmalara imza atan ve tüm önemli faaliyetlerine katılan biri var.

Bu kişi, 2008’de “Cemaatle ilişkisini kestiğini” duyurmuştu. Ancak ifadeden anlıyoruz ki, 2012’de de “Fetullah Gülen’in yanında bulunup, çalışmalar yapıyormuş”.

Odatv’nin arşivinden 2008 yılına ilişkin önemli bir ayrıntı daha; O sırada Genelkurmay Askeri Savcılığı’nda Fetullah Gülen’in bağlantılarıyla ilgili bir soruşturma yürütülüyormuş ve bu hakim albay da askeri savcılıkta görevliymiş!..

Sözkonusu hakim albayın son durumuna gelince;

15 Temmuz darbesi sırasında önemli bir yerde askeri hakimdi. Sözde sıkıyönetim görevlendirme listesinde, Milli Savunma Bakanlığı emrine alınmış gözüküyordu.

Darbenin ilk günlerinde listedeki tüm isimlerin “Hain” diye sunulması üzerine açıklama yapıp, “Hainlerden değilim. Darbe girişiminde bulunanlara karşıyım” dedi.

Şimdi nerede mi?

Askeri hakim ve savcılıklar kaldırıldı, ama adı halen Doğu’daki bir ilimizin protokol listesinde “Askeri hakim” olarak geçiyor.

Korkut Özarslan’dan başladık, bu sonuca ulaştık… Her haliyle çok garip bir tablo değil mi?

Müyesser YILDIZ

30 Nisan 2018

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/genelkurmay-baskaninin-kim-olacagina-fethullah-gulen-mi-karar-verdi-30041845.html

Kategori:Uncategorized