İçeriğe geç

Bir “Savcı” Öyle Harekete Geçti Ki!..

Üç gün önce “Bu ‘Efe’yi Kim Koruyor?” başlıklı yazımızda, Erzincan Ergenekon kumpasının çok meşhur gizli tanığı, “Efe” kodlu sözde savcı Bayram Bozkurt’u, yeni adıyla Hakan Aslan’ı anlattık.

Neler anlattık?

Evvela; O kumpastaki rolünü… Gizli tanık olduğu için “Tanık koruma” kapsamında estetik ameliyat olup, adını değiştirdiğini… Rüşvet iddiaları üzerine görevinden istifa ettikten sonra yeniden savcı olarak atandığını… 15 Temmuz’dan sonra saklandığı evden kaçarken ayağını kırdığını, tutuklandığını… Etkin pişmanlıktan yararlanıp -verdiği ifadeye itibar edilmediği ve de geçmişte iki kez firar ettiği halde- ilk celsede adli kontrolle bırakıldığını… Yine firar edip bu defa Makedonya’ya gittiğini, burada sahte diplomatik pasaportla yakalandığı halde izin kaybettirdiğini, nihayetinde Almanya’da ortaya çıktığını…

Ardından da 5 yıllık oturum izni aldığı Almanya’da ne işler çevirdiğine ilişkin iddiaları aktardık.

Kimlere “FETÖ’cü” Dedi?

İşte bu yazımızdan sonra önemli gelişmeler oldu.

Ama o gelişmelerden önce hatırlatmamız gereken başka bazı notlar daha var.

Kod “Efe” Bayram Bozkurt hakkında hazırlanan iddianamede, etkin pişmanlıktan neden yararlanamayacağı şöyle ifade edilmişti:

FETÖ’nün kamuya yerleştirdiği şahıslarla ilgili ayrıntılı ifade vermiş ise de bu ifadelerinin tıpkı gizli tanıklık yaptığı dönemler gibi genel, soyut ve spekülatif olduğu anlaşılmaktadır.”

Evet, 4 gün süren 40 sayfalık ifadesinde öyle şeyler anlatmış, öyle isimler vermişti ki!..

Örneğin, gerçekte 15 Temmuz darbesini MİT’e kendisinin bildirdiğini söyledi…

Halen görevde olan çok sayıda hakim, savcı, vali ve kaymakamın “FETÖ’cü” olduğunu öne sürdü…

MİT Başkanı Hakan Fidan hakkında çeşitli iddialarda bulundu…

Dahası, bakın kimleri suçladı?

FETÖ’nün ‘Uyuyan hücreler’ine örnek vermek gerekirse, Işık Koşaner bu grubun içerisindedir. Daha açık bir şekilde anlatmak gerekirse, hatırladığım kadarıyla 2011 yılında Işık Koşaner’in kuvvet komutanlarıyla birlikte istifa etmesi, cemaatin bir operasyonudur. Işık Koşaner emekliliği geldiği halde Balyoz operasyonlarını ve YAŞ kararlarını protesto amacıyla kuvvet komutanlarıyla birlikte istifa etmek suretiyle cemaatçi üst düzey subayların kuvvet komutanı olmasının önünü açmıştır. Necdet Özel 1 günde Kara Kuvvetleri Komutanı, akabinde Genelkurmay Başkanı olmuştur.”

FETÖ ilk askeri yapılanmayı Bozyaka talebeleri üzerinden yapmıştır. Bozyaka talebelerinin yetiştirdiği öğrenciler şu an en üst düzey subaydır. Yine Fetullah Gülen’in Kestanepazarı’nda yetiştirmiş olduğu öğrencilerin de yetiştirdiği subaylar vardır, onların bir kısmı emekli olmuştur. Cemaatte etkin bir isim olan Nurettin Dündar’dan duyduğum kadarıyla cemaatin en etkili isimlerinden biri olan Kestanepazarı öğrencilerinden Abdullah Aymaz’ın yetiştirmiş olduğu Manisa Lisesi’nden mezun Genelkurmay Başkan Yardımcısı Ümit Dündar yine kripto Fetö’cüdür. Nurettin Dündar Fetö’nün askeri yapılanmasında üst düzey olarak imamlık yapmıştır, bu sebeple bu konuları iyi bilmektedir. Nurettin’in anlattığına göre, Abdullah Aymaz ona, ‘Manisa’dan bir çocuk var, çok zeki, ilerde belirleyici insanlardan olacaktır. İsmi Ümit’ demiş, o da bunu bana söyledi.”

Hilmi Özkök, Işık Koşaner ve Necdet Özel döneminde (ki bu üç komutan da kripto cemaatçidir) general olan subaylar birkaç istisna haricinde ülkücü, alevi, sosyal demokrat görüntüsü altında cemaatçi subaylardır.”

İlgili Makamların Dikkatine

Kod “Efe”nin son icraatlarına gelince;

Yazımızdan sonra yeniden gündeme gelmesinden çok rahatsız olup, hakkındaki bilgileri bizlere aktardığını tahmin ettiği kişilere tehdit mesajları göndermiş. Çünkü MİT’ten çok korkuyormuş.

Başka?

Üç gün önceki yazımızı, “Sahi, artık yeri yurdu belli olduğuna ve oradaki dolandırıcılıkları da ayyuka çıktığına göre, bu sözde savcı için neden hâlâ bir şey yapılmıyor?!. ‘Korumaya’ devam mı?!.” diye sormuştuk ya, nihayet bir “savcı” harekete geçti!..

Hangi savcı” mı?!.

Sözde savcı Bayram Bozkurt veya devletimizin verdiği adıyla Hakan Aslan.

Dün “Ali Aras” isimli bir Facebook hesabından bana kelimesi kelimesine şu iftira ve tehdit dolu mesajı gönderdi:

Sayın müyesser yıldız. Ben hakan guzel fotomontajlar yaptırmışsın ingilteredeki casus arkadaslarina. Bana kızgınsın. Biliyorum. enson sana senin bütün kirli oyunlarıni deşifre edeceğim demiştim. sende bana bunu yaparsan seni rezil ederim her türlü ergumanla demiştin. neyse senin bu sıra dışı gazeteciliklerin senin gibi vatan hainlerini korkutur. hani sana yakın bir asker arkadaşım 15 temmuzla ilgili iki üst düzey subayı nasıl organize ettiğini sormuştu. sende bunu es geçmiştin. sonra o asker arkadaşa “recep efendi yeter ki gitsin fetullah la anlaşmak kolay” demiştin. daha yeni cezaevinden çıktıktan sonra hemen kripto asker ve bazı mit mensuplarıyla görüşüp bu adam artık gitmeli deyip yeni bir organizasyon içerisine dahil olduğunu inkar edemeyeceksin. Tayyip bey için hazırlanan suikast girişimi ile ilgili gorustugun ingilteredeki örgüt mensubu Şenay yildirm ile olan diyaloğun tabiki deşifre olucak. Yeni bir darbe organizasyonun gizli mimari olarak çalışsanda Allah bu milleti ve devleti vatanseverler eliyle koruyor. Senin bütün casusluk faaliyetlerin deşifre olucak. İngiliz istihbaratı ile olan diyaloğun ve benimle ilgili sana londrada olan casuslarinin verdiği bilgiler ve masa başında kurduğunuz tezgahta ortaya çıkacak. Tayip beyle ilgili görüştügun ve emaillestigin İngiliz istihbarat mensupları deşifre olucak. devlet bunu ortaya çıkaracak. Sana şimdiden geçmiş olsun. avukatlarım senin suç içerikli eylemlerin ile ilgili hukuki süreci sonuna kadar götürecektir. Tayyip beyi ve mevcut hükumeti yıkmak için bütün faaliyetlerini ilgili makamlara itina ile bildiricem”

Mesajı atan profile 20 Temmuz 2020’de yüklenen bir fotoğrafta Bozkurt/Aslan Almanya’da, Köln Katedrali manzarasıyla poz verirken görülüyor.

Anlı şanlı kumpasçıdaki cürete, pervasızlığa ve de ne yazık ki, savcılık yaptırılmış birisinin Türkçesine bakar mısınız?

Buluttan nem kapanlar ülkesindeyiz… Yarın öbür gün ne olur ne olmaz, bu mesajı sizlerle paylaşıp ilgili makamlara itinayla bildirmiş olalım!.. Belki sadece AKP muhaliflerinin değil, “Efe”nin de peşine düşen birileri çıkar!..

Müyesser YILDIZ
7 Mayıs 2021

Odatv link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/bir-savci-oyle-harekete-gecti-ki-07052159.html

Kategori:Uncategorized