İçeriğe geç

Tecavüz Şüphelisini Bakanla Görüştüren O Hakim Konuştu: “Asalak Gibi Peşimizden Geldi”

Değerli Gazeteci-Yazar kardeşlerim Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun kaleme aldığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ilişkilerini masaya yatıran “SS” isimli kitabın özellikle bir bölümü çok ses getirdi.

Ses getiren bu bölümde, 17 yaşındaki bir çocuğa tecavüz suçlamasıyla soruşturması devam eden ve Bakan Soylu’ya yakınlığı ile bilinen AKP’li iş insanı Sadullah Alagöz’ün başka kimler kimlerle beraber olduğu, fotoğraflarıyla ortaya konuyor.

Sözkonusu işadamının albümünde, çocukları korumakla görevli Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Yardımcısı İsmail Ergüneş de var, onu soruşturacak olan Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da.

Bu ilişkiler trafiğinde yargıdan bir isim de dikkat çekiyor. Barış’lar kitapta yazmış; Bakanlık yetkililerinden aldıkları bilgiye göre, işadamı Alagöz’ün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’la görüşmesine Hakim Ömer Azküçük aracı olmuş.

Bakanlık, kitabın yayımlanmasından sonra da isim vermeden bu bilgiyi resmen şöyle doğruladı:

Adı geçen şahıs, bakanlığımıza direkt randevu alarak değil, üçüncü şahıs yanında gelmiştir. Bu gibi durumlarda kişilerin Genel Bilgi Toplama Sistemi’nden bilgilerine bakmak gibi bir uygulamamız yoktur.”

Hakimi Nereden Tanıyoruz?

Şuraya geleceğim; aslında Hakim Ömer Azküçük’ü tanıyoruz. Nereden mi?

Türk Hava Kurumu’na kayyum atanması operasyonundan. O süreçte Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi olarak AKP’li eski bakan ve bürokratları nasıl atadığını, onları nasıl yetkilerle donattığını; odasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun fotoğrafının olduğu, AKP ve MHP Meclis Grup Toplantılarına katıldığı yolunda iddialar bulunduğunu yazdık.

Sonrasında Hakim Azküçük’ün özellikle Türk Hava Kurumu’nun gayrımenkullerinin satışı konusunda kayyum heyetiyle ilişkilerinin CHP Ankara Milletvekili Levent Gök tarafından soru önergesiyle Meclis gündemine getirildiğini de gördük.

Hakim Azküçük’le ilgili bir başka olaya daha dikkat çekelim. 2021 Yaz Kararnamesi ile Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nden Ankara Batı Hakimliğine atandı. Görev değişikliğinin, kayyumlar ve THK gayrımenkulleri üzerindeki ipotekleri kaldırmasından rahatsız olan alacaklı kurumların şikâyetleri sonucu gerçekleştiği konuşulurken, kısa bir süre sonra o atama kararı iptal edildi ve Azküçük yeniden 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne döndü.

Azküçük’ün 9. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi olarak THK ile ilgili 1 ay önceki son icraatı ise şu oldu:

15 Aralık 2021’den bu yana kayyum heyetinde Başkanvekili olarak görev yürüten Ali Yüksel hariç, diğer iki kayyumu görevden alıp yerlerine üç yeni isim atarken, kayyum yönetiminin sonlandırılmasına ve Türk Hava Kurumu’nu genel kurula götürecek bir çağrı heyeti oluşturulmasına karar verdi.

Son icraatı” dedik, çünkü o kararı aldıktan birkaç gün sonra yaş haddinden emekli oldu.

Peşlerine Takılmış

Türk Hava Kurumu’ndaki gelişmeleri takip ettiğim için zaman zaman görüştüğüm Hakim Ömer Azküçük’ü, bu defa tecavüz olayıyla ilgili hakkındaki iddialar konusunda aradım.

Öfkeliydi, “Benim ne ilgim var?” dedi.

Suçlamaların odağındaki iş insanı Sadullah Alagöz’ü tanıyıp tanımadığını sordum. Önce, “Tanıyorum, ama böyle olduğunu bilmiyordum” gibi bir şeyler söyledi.

Hangi vesileyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a gittiğini, Sadullah Alagöz’ü kendisinin götürüp götürmediğini sorunca da özetle şunları anlattı:

Bakanlıkla, kadına şiddet ve uyuşturucu kullanımına ilişkin ortak çalışmaları yapıyorduk. Bunları görüşmek için bazı arkadaşlarımızla birlikte Bakan Derya Yanık’tan randevu almıştık. Giderken bununla karşılaştık. O da bir Bakan Yardımcısı’nın yanına gidiyormuş. Bizim yanımızdaki arkadaşlardan birisinin tanıdığıymış, ‘Ben de geleyim.’ dedi. Asalak gibi peşimizden geldi. Fotoğraflar çekti. Ben hakim olduğumu söyleyip benim bulunduğum kareleri yayınlamamısı uyarısında bulundum, yayınlamamış.”

Emekli Hakim Azküçük’ün Sadullah Alagöz’le ilgili söyledikleri bunlardan ibaret kalmadı. Alagöz’ü, şu sözlerle Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğü sırasında yolsuzluk yapmakla ve sahte diplomalar vermekle suçlanan, halen cezaevinde olan Ünsal Ban’a benzetti:

Ünsal Ban’ın AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile evliliğini kalkan olarak kullanması gibi, bu da çektirdiği fotoğrafları değişik pisliklerini örtmek için kullanıyormuş. Hakim, savcıları çağırıyormuş.”

Tutuklanması İçin Elimden Geleni Yapacağım”

Son olarak, eğer bir eylemi varsa Sadullah Alagöz’ün tutuklanması için elinden geleni yapacağını belirten Ömer Azküçük, “Hak ettiği ceza neyse verilsin. İnsan içine çıkamasın. Bugün o kızımıza, yarın başkalarına.” dedi.

Azküçük, Barış’ların kendisini hedef gösterdiğini, bu nedenle haklarında dava açmayı düşündüğünü bildirirken de hemşehrisi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’ya bu olayla hiçbir ilgisi olmadığını anlattığını, gerekirse Kemal Kılçdaroğlu ile de görüşebileceğini kaydetti.

Hakim Ömer Azküçük hakkında ilginç bir not daha:

Emekli olduktan hemen sonra AKP’den Denizli Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu, ama listeye giremedi. Sözkonusu başvurusunun “sembolik” olduğunu ifade eden Azküçük, şimdi AKP’nin seçim strateji bürosunda çalışıyor!..

Bu pilavın daha çok su kaldıracağı ortada. Bakalım daha neler görüp duyacağız…

Müyesser YILDIZ
13 Nisan 2023

Kategori:Uncategorized