İçeriğe geç

Hablemitoğlu Suikastı Davasında Uğur Mumcu’nun Yengesi Dinlendi

22 yıl önce işlenen Yazar-Akademisyen Necip Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili dava Ankara’da devam ediyor.

28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü celsesine tek tutuklu sanık Nuri Gökhan Bozkır ve başka davadan hükümlü Enver Altaylı cezaevinden SEGBİS’le katılırken tutuksuz sanıklar Levent Göktaş, Fikret Emek, Tarkan Mumcuoğlu, Aydın Köstem ve Mehmet Narin duruşma salonunda hazır bulundu.

Dinlenen ilk tanık, katledilen Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu’nun eşi Naciye Mumcu ayakta durmakta zorlanınca Mahkeme Başkanı sandalyeye oturarak ifade verebileceğini söyledi. Başkan, Mumcu’nun 81 yaşında olduğunu öğrenince de, “Maşallah genç görünüyorsunuz.” dedi. Mumcu, Başkan’ın sorularını cevaplandırırken Necip Hablemitoğlu’nun iki bina ötesinde oturduklarını, Hablemitoğlu’nu tanımadıklarını, olay sırasında yemek yediklerini, hatırladığı kadarıyla üç el silah sesi duyup pencereden bakınca kalabalığı gördüklerini anlattı.

Mahkeme Başkanı’nın, “Olaydan önce dikkatinizi çeken bir şey oldu mu?” sorusu üzerine de Naciye Mumcu, saat 17.30 civarında pencereden bakarken koyu renk, bordomsu eski bir arabayla gelen bir kişinin üst katlarında oturanı sorup gittiğini söyledi. Başkan’ın, “Olay tarihindeki ifadenizde ‘Arabanın kapıları açık, ışıkları yanıyordu. İçinde kimseyi görmedim.’ demişsiniz.” hatırlatması üzerine, “Çok zaman geçti, hatırlamıyorum.” karşılığını verdi.

İkinci tanık Şükriye Sefer de komşuları Hablemitoğlu’nu tanımadığını, mutfakta iş yaparken iki veya üç el silah duyduğunu belirterek, “Pencereden bakınca Hablemitoğlu’nun apartmanından çıkan bir adam ile kapının önüne çöpleri çıkaran yan apartmanın kapıcısını bakışırken gördüm. Adam arabaya binip gitti. O şahsı görmedim.” dedi. Başkan’ın sorusu üzerine Şükriye Sefer, “Kapıcı, adamın arkasından bakakaldı, donakaldı.” ifadesini kullandı.

Savcı Zafer Ergün de olay tarihindeki ifadesine atıfla, bu şahsın arabasının renginin beyaz olup olmadığını sordu. Şükriye Sefer, “Hatırlamıyorum, beyaz demişsem beyazdır.” dedi.

Dinlenen son tanık suikast gecesi şüpheli bir araç gördüğünü bildiren Rıfat Onur Altay oldu. Annesini yemeğe götürürken kırmızı ışıkta durduktan sonra patinaj yapan eski tip Murat 131 marka aracın dikkatini çektiğini belirten Altay, “İçinde üç kişi vardı. Plakanın sonu 4 rakamlıydı, son iki rakamı 06’ydı. Araçtaki arkadaki kişi eğilmiş gibiydi. Yüzlerini göremedim. Portakal Çiçeği Sokağı’ndan çıkıp Atakule istikametine doğru gitti. Daha sonra cinayeti duyunca, gördüğüm bu şüpheli aracı ihbar etmek için olay yerine gittim.” dedi.

Bugün için dinlenmesine karar verilen tanıklardan 4’ü gelmediği için yarın devam etmek üzere duruşma sonlandırıldı.

Müyesser YILDIZ
5 Mart 2024

Kategori:Uncategorized