İçeriğe geç

Ergenekon Hakimi: Necdet Özel Ekstra Bir Şey Yapmadı

Ergenekon kumpasının kritik isimlerinden eski hakim Hüsnü Çalmuk, “cuntacıların” silip kırdığı bilgisayarlardaki bilgilere dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel sayesinde ulaştıkları şeklindeki sözlerine açıklık getirip, “Ekstra, yardımcı olalım diye bir şey yok. Türkiye Cumhuriyeti mahkemesini ciddiye alıp gönderdi.” dedi.

Ergenekon kumpasının soruşturma ve kovuşturma sürecinde görev alan hakim ve savcılar hakkında “görevi kötüye kullanma, hürriyeti tahdit, resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla açılan davaya devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nde görülen davanın bugünkü celsesinde eski hakim Hüsnü Çalmuk, esas hakkındaki mütalaaya karşı geçen hafta başladığı savunmasını sürdürdü. Yöneltilen suçlamaların garezin ürünü olduğunu öne süren Çalmuk, kendilerinin kimseye terörist demediğini, ama terör yargılaması yapıp 30 yılda bitmeyeceği söylenen bir davayı adil ve hızlı şekilde bitirdiklerini anlattı.

Geçen hafta dillendirdiği, “cuntacıların” sözde İrticayla Mücadele Eylem Planı ve internet andıcıyla ilgili bilgisayarları silip kırmasına rağmen dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in harddiskleri göndermesi sayesinde belgelere ulaştıklarına yönelik sözlerini ise şöyle düzeltti:

“Bilgisayarların ana harddisklerinin gönderilmesi için Genelkurmay’a yazı yazdık. Karşıdaki de Türkiye Cumhuriyeti mahkemesini ciddiye alıp gönderiyor. Yani ekstra, özel yardımcı olalım diye bir şey yok. Hani aramız iyi, yardımcı oldular değil. Aylarca yazı yazdık, tekid üsüne tekid gönderdik. Gıdım gıdım veriyorlardı. Önümüze sürekli engel çıkarıldı. Bizim derdimiz, resmi kuruluşla uğraşmak değil, içindeki cunta yapılanmasını ortaya çıkarmaktı. Tabii devlet de refleksle kendini savunuyor. Gelen harddisklerdeki belgelerle İnternet Andıcına İlker Başbuğ’un onay verdiği ıspatlanmış ve Ak Parti hakkında açılan kapatma davasının buradaki verilerle hazırlandığı ortaya çıkmıştır.”

AKP’ye kapatma davasının açılmasının altyapısı olması için Danıştay cinayetinin şiddet unsuru yapıldığını da öne süren Çalmuk, “Devletin bir Danıştay üyesi bu uğurda maalesef heder edilmiş, şehit edilmiştir. Bunlar için insanın hiçbir değeri yok. Bunlar her şeyi yaparlar.” dedi.

Savunmasının devamında bir kez daha Genelkurmay Başkanlığı’nın tavrına değinen Çalmuk, davanın başlangıcında -gönderdikleri yazıdaki bir nokta bahane edilip- istedikleri bilgi ve belgeler gönderilmezken, Genelkurmay’daki bazı kişilerin ayrılması, emekli olması veya tutuklanmasından sonra dosyaya yığınla belge geldiğini söyledi.

AYM Beklese O Kararı Vermezdi

Hüsnü Çalmuk Ergenekon dosyasındaki telefon tapeleri, sanıklardan ele geçirildiği öne sürülen notlar ve verdikleri kararın gerekçelerini okuduktan sonra da şu iddialarda bulundu:

“Anayasa Mahkemesi alelacele ihlal kararı verdi. Gerekçeli kararımızı beklese bu kararı vermezdi. Kimse gerekçeli kararımızı uzun diye okumuyor. Okusalar bir delil yığını olduğunu, 2002-2009 yılları arasındaki tüm faaliyetleri bu sanıkların yürüttüğünü görecekler. Palyaço, cambaz, kuklayı oynatan kuklacılar ortaya çıktığı için biz burada yargılanıyoruz.”

Duruşmaya yarın yine Hüsnü Çalmuk’un savunmasıyla devam edilecek.

Müyesser YILDIZ
20 Mart 2024

Kategori:Uncategorized