İçeriğe geç

Bora Kaplan Davasında 2 Tahliye

Pazartesi günü başlayan Bora Kaplan suç örgütü davasının bugünkü 14’üncü celsesinde sanıkların tahliye talepleri konusunda karar verilecek.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonunda görülen dava, sanıklardan Mahmut Gökhan Çanga’nın avukatlarının beyanlarıyla başladı. Müvekkilinin Semih Arslan’ı öldürmekle suçlandığını belirten Av. Mert Doğan, bu iddiayı dillendiren iki gizli tanığın ifadesini geri çektiğini, diğer tanığın da kendisini polisin yönlendirdiğini söylediğini hatırlattı. Av. Doğan, Mahmut Gökhan Çanga’nın ifadesini alan tanınmış komiserle 15 gün sonra bir başka operasyon vesilesiyle adliyede karşılaştığını, komiserin Mahmut Gökhan Çanga’yı sorduktan sonra, “Aslında biz bu işin cinayet olmadığını biliyoruz.” dediğini öne sürdü.

Çanga’nın diğer avukatı Ela Leyla Umur da bu davanın bir kördöğüşüne döndüğünü ifade edip, “Gizli tanık M7 bunun bir kurgu olduğunu açıkladı. Ü5 cebir, şiddet gördüğünü bildirdi. Polisler tutuklandı. Ses kayıtları ortaya çıktı. KOM Müdürü bile itiraf etti. Biz burada neyi konuşuyoruz?” diye konuştu.

İki gün önce sohbet ederken Mahkeme Başkanı’nın, “Biz dedikodulara itibar etmiyoruz.” dediğini belirten Av. Umur şöyle konuştu:

“Evet, biz de bunu söylüyoruz. Burada, değil somut delil, soyut delil bile yok. Birilerinin, siyasi ve şahsi amaçları doğrultusunda bu işi yürüttüğünü anladık. Bu operasyon ellerinde patlamış, kendileri de içeri atılmıştır. Biz bu dedikodulara itibar edecek miyiz etmeyecek miyiz?”

Avukatların beyanları tamamlandıktan sonra mütalaası sorulan Savcı, tutuklu sanıkların tutuklukuğunun, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına, Serdar Sertçelik başta olmak üzere firari sanıkların yakalama kararlarının beklenmesine, müştekilerin katılma taleplerinin kabulüne ve duruşmaya gelmeyen müştekilerin de zorla getirtilmesine karar verilmesini istedi.

Heyet, karar müzakeresi için duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı, Arif Buğra Meşe ve Furkan Anıl Bahar’ın tahliyesine karar verildiğini açıkladı.

Başkan’ın kararı açıklamasından önce söz alan Bora Kaplan’ın avukatı Umut Köroğlu, tutuklanan komiser Ufuk Gültekin’in gizli tanık M7 kodlu Serdar Sertçelik’in beyanlarını Emniyette aldıklarını, PDF olarak savcıya gönderdiklerini itiraf ettiğini belirterek, “Bu da bizim beyanlarımızı doğruluyor.” dedi.

Verilen diğer ara kararlar şöyle:

Tutuksuz sanıkların yurtdışı adli kontrol tedbirinin devamı… Müştekilerin katılma taleplerinin kabulü…Serdar Sertçelik ve diğer firari sanıklar hakkındaki yakalama kararlarının infazının beklenmesi… Duruşmaya gelmeyen müşteki Murat Yener hakkında yakalama kararı çıkarılması… Yurtdışına kaçan ve adresi bulunamayan Muhammet Sağ’ın dinlenmesinden vazgeçilmesi… Öldürüldüğü iddia edilen Semih Arslan’ın kaldığı evde 29 Mayıs’a keşif yapılması…

Karar sonrası sanık yakınları heyete ve gazetecilere tepki gösterirken duruşma 9 Eylül’e ertelendi.

Müyesser YILDIZ
24 Mayıs 2024

12punto link: https://12punto.com.tr/gundem/son-dakika-ayhan-bora-kaplan-davasinda-ara-karar-aciklandi-2-kisiye-tahliye-38095

Kategori:Uncategorized