İçeriğe geç

Azeri Askerden Bayrak Dersi

PKK’lıların cenazesi geçiyor diye askeri lojmanlardan bayrağımız indirtildi, hem de Mehmetçik eliyle. Başbakan Erdoğan’a göre, “Bu, bayrağı korumak için” yapılmıştı.

Askeri araca PKK paçavrası da asıldı. Ses veren olmadı!..

Sorosgiller, yıllardan beri “darbelerin” önlenmesi için askeri okullardaki eğitimin değiştirilmesi gerektiğini anlatıyor. Subaylarımız vatan-millet, bayrak, Atatürk’ten vazgeçtiği gün rahatlayacaklar.

Yakın zamanda Ermenistan ve AB, Azerbaycan’la kapıştı. Sebebi Azeri Üsteğmen Ramil Seferov’du. Kısaca hatırlatayım:

Seferov, 2004 yılında bir NATO programı çerçevesinde Macaristan Savunma Üniversitesi’nde bir seminere katılır. Burada Ermeni Subay Gurgen Margaryan Azerbaycan bayrağını çiğner. Üsteğmen Seferov da Margaryan’ı öldürür. Macaristan ömür boyu hapse mahkum eder.

8 yıldır hapiste olan Seferov geçenlerde, AB ve Ermenistan’ın tüm itirazlarına rağmen Azerbaycan’a iade edilir. Ülkesinde krallar gibi karşılanır, Aliyev tarafından özel bir kararname ile “düşmana bayrağını çiğnetmediği” için affedilir.

Düşmana bayrağını çiğnetmeyen Seferov’un en önemli özelliği, Ermeni soykırımını 12 yaşındayken yaşamış ve birçok yakınını kaybetmiş olmasıdır. Babasının yönlendirmesiyle 14 yaşındayken Bakü Cemsid Nahçivanski Harp Okulu’na gider. Çok başarılı olduğu için 1 yıl sonra da Maltepe Askeri Lisesi’ne gelir ve 4 yıl eğitim görür. Ardından eğitimini Kara Kuvvetleri Okulu’nda sürdür. Bakü’ye döndüğünde ise Harp Okulu’nda göreve başlar.

Gelelim sadede; değerli bir büyüğüm geçenlerde Azerbaycan’a gitti. Oradaki havayı, bilhassa Seferov’u anlattı. Bir devlet yetkilisi, Seferov’un duruşu için aynen şunu söylemiş:

“Bayrağın kıymetini Türkiye’deki askeri okullarda aldığı eğitim sayesinde öğrendi!..”

Şimdi anladınız mı neden askeri okulların, Harp okullarının, komutanlardan sonra teğmenlerin hedefe oturdulduğunu?

Birileri şanlı bayrağımıza “bez parçası” gözüyle bakmamızı istiyon da ondan!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

29 Eylül 2012

Kategori:Uncategorized