İçeriğe geç

ABD Ordusunun “Balyoz”u

Ordu vesayetinden kurtulmak için TSK’ya “Balyoz” indirenlerin, Amerikan Ordusu’nun vesayetine bir cevapları yokmuş.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 10 gün önce: “ABD askerleri 2003’te silahlı, Türkiye’de Mardin’e kadar geldi mi gelmedi mi?” sorusunu yönelttiğinde ateş püskürenler, ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey’nin: “Türkiye’ye insani yardımlar, füze savunması ve terörle mücadele için ekipler gönderdik.” açıklaması karşısında adeta dilini yuttu.

Nihayet, “Konuşma hakkı yok.” dedikleri TSK’dan açıklama geldi, ülkemizde ABD askeri personeli ve birliği bulunmadığı duyuruldu. Ama daha birinci cümlesiyle tuhaf bir açıklama; “Bazı basın yayın organlarında ifade edildiği” belirtiliyor. Hangi basın-yayın organları; bunları söyleyen resmen ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey değil miydi ve o an yanında ABD Savunma Bakanı Leon Panetta da oturmuyor muydu?

Ne yani, “stratejik müttefikimiz” ve onun Türkiye’yi yol yapan adamları yalan mı söyledi? Peki neden? “Tayyip’in ülkesi” dedikleri Türkiye üzerinde hangi yeni oyunlar tezgahlanıyor?

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, o açıklamasında Başbakan Erdoğan’ı: “İşini son derece iyi yapıyor.” diye övmüştü. Severek, dövme politikası mı? Uludere’da kaçakçıların bombalanması olayında Pentagon’dan yapılan istihbarat bilgisine dair sızdırma Erdoğan’ın başını çok ağrıtmıştı. Şimdi öyle sızdırma falan değil; resmen ABD Genelkurmay Başkanı duyuruyor, Erdoğan’ın “Genelkurmay Başkanı” ise yalanlıyor. İngiliz medyası eliyle Erdoğan’ın sağanak şeklinde yerden yere vurulması da cabası.

“Balyoz” gibi!.. Acaba bu defa ne istiyorlar? İran’a müdahale ordusunu Türkiye’ye konuşlandırmanın yolunu mu yapıyorlar? Baksanıza ABD, İngiltere’den İran’a müdahale için üs istemiş de İngilizler reddetmiş.

Eğer muhalefet partileri bayram rehavetini atar,

“İktidarın yolu Diyarbakır’dan geçer.” hayalinden,

Ve dahi Ankara’daki Cumhuriyet mitingleri konusunda iktidarın yanında konuşlanmaktan vazgeçip

Ustaya bu balyozun hesabını sorabilirse, neler döndüğünü öğrenebiliriz… Belki!

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

27 Ekim 2012

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/tsk-abd-genelkurmay-baskanini-bekir-coskun-mu-sandi-2810121200.html

Kategori:Uncategorized