İçeriğe geç

Gazze ve Peşmerge İçin Ağlayanlar, Neredeydiniz?

Hava soğuk, ama Kerkük yanıyor. Soydaşlarımızın gözü Türkiye’de, kulağı Ankara’da.

17 Aralık’ta Kerkük’te gerçekleşen bombalı saldırıda 13 Türkmen öldü, 52 de yaralı vardı. Ne ilk ne de son!..

Saldırıları kınamak, Kerkük’e ve soydaşlarımıza sahip çıkmak için Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda bir miting düzenlendi.

Misak-ı Milli emanetimiz… Kırmızı çizgimiz… TSK’nın başına çuval geçirilmesinin sebebi Kerkük.

O ilk çuvaldı, arkası geldi; tüm ülkenin başına çuval geçirildi. Kerkük’te başladı, Silivri’ye uzandı. Belki arkası da gelecek.

Düştüğümüz yerden kalkmalıydık, yani Kerkük’ten.

Maalesef yeterince duyurulamamasından mı, soğuktan mı, halkımız AVM’lerden çıkamadığından mı, ülkücüler bilgisayar başından kalkamadığından mı bilinmez; bir avuçtuk.

Ama olsun! Değerli hocalarımız Sevgi Kafalı, Nevin Çelik, Devlet eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu’nun eşi Mübeccel Somuncuoğlu, Gazili ve Hacettepeli gençler gök mavisi bayraklarıyla oradaydı ya, o bile yeter.

Irak Türkmenleri Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Kasapoğlu: “Bu feryada ne zamana kadar sessiz kalınacak? Korkakça yaşamak ne Irak ne de Anadolu Türklerine yakışır!” diye haykırırken sordu:

“Nerede Barzani’yle görüşmeyiz diyenler, nerede Gazze için ağlayanlar?”

Kamu-Sen Temsilcisi, Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş oradaydı. Ülkeyi yönetenlerin Kerkük, Musul gibi bir sorunu olmadığını, onların nazarında Barzani’nin kat kat kıymetli olduğunu, baştacı ettikleri peşmegre başları için ağladıklarını söyledi. “Türkler böyle yönetilmeyi hak etmiyor.” dedi.

Mitinge BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de geldi. Irak’ın kuzeyi için “kırmızı çizgi” diyenlerin, PKK’yı besleyen Barzani’yi dost edindiğini hatırlatan Destici, bunu şiddetle kınayıp reddettiğini vurguladı. Destici: “Ülkeyi yönetenler şunu unutmasın: Türklük 75 milyondan ibaret değildir.” uyarısında da bulundu.

-Bir Türkmen Toplantısını Daha İptal Ettirdiler-

Yıllar önce AKP iktidarı İstanbul’da yapılan bir Türkmen toplantısını iptal ettirmişti.

Şimdilerde Suriye’deki Türkmenlerin toplantısını bizzat iktidar organize ediyor. Hedef: Esad!..

Ankara’daki Türkmen mitigninde Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş açıkladı: önümüzdeki hafta Gazi Üniversitesi’nde bir Türkmen toplantısı yapılacakmış. İktidarın isteği üzerine Gazi Üniversitesi, Türkmen Cephesi’nin düzenleyeceği bu toplantıyı iptal etmiş; ama Türkmen Cephesi vazgeçmemiş. Toplantı, Pazartesi günü saat 13.30’da Maltepe İçkale Otel’de düzenlenecek. Mitinge gelemeyenler, hiç olmazsa bu toplantıyı kaçırmasın.

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe ve Kerkük’e kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

22 Aralık 2012

Kategori:Uncategorized