İçeriğe geç

Teröristbaşı “Tak” Diyor, “Şak” Diye Yapıyor…

Türkiye’nin 22. Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildiği saatlerde teröristbaşının bir ricasının(!) daha hayata geçirildiği, ilk kez 2 milletvekilinin İmralı’ya gidip Öcalan’la görüştüğü duyuruldu.

Öcalan’ın “silah bıraktırma” vaadiyle MİT’çilerin eline tutuşturduğu listede Başbakan Erdoğan’ın sözde defterden sildiği, kapatılması için yargıya “talimat” verdiği BDP’den milletvekilleriyle görüşme de vardı.

Bugün itibariyle bu da oldu. PKK’nın sözde meclisi olduğu söylenen Demokratik Toplum Kongresi’nin eş başkanı, Mardin bağımsız milletvekili Ahmet Türk ile BDP milletvekili Ayla Akat İmralı’ya gönderildi.

Bu olanın altyapısının nasıl hazırlandığını anlatmadan önce dikkatimi çeken bazı detayları paylaşayım:

İki milletvekili İstanbul Ataköy Marina’dan İmralı’ya gitmişler. Acaba kimin gemiciği ile gönderildiler?

Ziyaretçi kim olursa olsun tutuklu ve hükümlülerle 1 saatten fazla görüşmeye izin verilmiyor. En azından Silivri’de böyle gördük. Kimi haberlere göre İmralı’daki zirve 2 saat, kimine göre 5 saat sürmüş. Hani Öcalan imtiyazlı değildi?

-Ahmet Türk Kimdir?-

14 Temmuz 2011’de PKK’nın Silvan’da 13 askerimizi şehit ettiği saldırı üzerine Öcalan’la “müzakereler”in kesildiğini bizzat Erdoğan açıkladı.

O saldırının gerçekleştiği saatlerde eş başkanlığını Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un yürüttüğü Demokratik Toplum Kongresi yapılıyordu. Kongrede, “Kürdistan’a özerklik, Kürt ve Ermeni soykırımının tanınması” kararları alındı.

İşte bugün İmralı’ya törenle gönderilen Ahmet Türk budur!..

Silvan saldırısından sonra KCK operasyonları başladı. Operasyonları protesto etmek için Diyarbakır’da yapılan basın açıklamasına BDP’lilerle birlikte Ahmet Türk de katıldı. Yürüyüş yapmak istediler. Polis izin vermedi, direnmeleri üzerine panzerden su sıkıldı. Batman Milletvekili Ayla Akat Ata panzerin önüne geçip, “Allah kahretsin, kesin şu suyu” diye bağırdı. Olaylardan sonra BDP otobüsü üzerinden kalabalığa seslenen Ahmet Türk, “serhildan-başkaldırı” çağrısı yaptı.

İşte bugün İmralı’ya uğurlanan Ahmet Türk ve Ayla Akat Ata budur!

-Milleti Aldatma Koalisyonu-

Yeniden Silvan saldırısına dönelim. Bu saldırı yüzünden Öcalan’a sözde “tecrit” uygulanmaya başlandı ya, 1 ay sonra 22 Ağustos 2001’de BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Siirt Milletvekili Gülten Kışanak, DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk teröristbaşı Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

Günlerce “izin çıkacak-çıkmayacak”ı tartıştık. Unutuldu, gitti.

Aslında bundan 1 yıl önce DTK eş başkanı Aysel Tuğluk milletvekili değil, “avukat” formülüyle İmralı’ya gönderilmişti.

Milletin hazım kapasitesine göre, alıştıra alıştıra bugünün yolu döşeniyormuş meğer!..

Şimdilerde ismi Maliye Bakanlığı için geçen AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli Ağustos 2011’de BDP’liler İmralı ziyareti için Adalet Bakanlığı’na başvurduğunda Meclis’te bir basın toplantısı yapıp, şunları söyledi:

“Ne görüşecekler terör örgütü başıyla Allah aşkına? Görüşmeleri gerekiyorsa, kendilerine oylarıyla destek veren halk ile görüşsünler. İrade orada, irade millet. Bir talimat alacaklarsa, oradan alsınlar. Böyle bir tavrı anlayışla karşılamak kesinlikle mümkün değil.”

Sorum Canikli’ye; “İmralı’ya gönderdiğiniz BDP’liler terör örgütü başıyla ne görüşüyor Allah aşkına?!..”

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

3 Ocak 2013

Kategori:Uncategorized