İçeriğe geç

Erdoğan’a Cami, Samaras’a Ruhban Okulu Hediyesi

Ege’de Yunan kuşatmasının hızlandığı ve Batı Trakya’daki soydaşlarımıza yönelik zulmün katlandığı bir dönemde Başbakan Erdoğan, Ruhban Okulu’nun açılması için talimat verdi. Hemen ardından da Katar’da Yunanistan Başbakanı Samaras’la buluşup, Atina’ya camii yapılacağını müjdeledi. Böyle kritik bir dönemde Yunanistan ziyareti yakışık almayacağından mı Katar’daki buluşma ayarlandı veya tesadüf müdür bilinmez, ama neticede adeta bir kez daha “Ruhban Okulu-camii” takasına şahit olduk.

“Bir kez daha” demem şundan:

AB-ABD, hatta NATO ne zaman Ruhban Okulu’nun açılmasını istese, ne alâka ise bizimkiler, “Ama Atina’da bir camii bile yok” gibi bir savunma yaptı. 2006’dan beri bu filmi izliyoruz. Kare kare gidelim:

-2006’da Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis’di. Yıllardır verilen söz nihayet hayata geçirilip, Atina’ya cami yapılacağını açıkladı, Meclis’ten karar çıktı.

– Ancak proje, Yunan kilisesi ve Atina Başpiskopos’u Hristodulos ile aşırı sağcı grupların katı tutumu nedeniyle donduruldu.

-2010’da Başbakan Erdoğan’ın Atina’ya yapacağı ziyaretten 15 gün önce mesele bir kez daha gündeme getirildi. Caminin Atina merkezine yakın Deniz Kuvvetleri’ne ait Votanikos semtinde, metroya çok yakın bir araziye inşaa edileceği, 500 kişi kapasiteli olacağı, masrafları Yunan devletinin karşılayacağı vs. duyuruldu. Minicik bir kusur(!) vardı, minaresiz yapılacaktı. Medyamız bu gelişmeleri, “Erdoğan’a Yunanistan’da Cami Hediyesi” manşetiyle müjdeledi!..

-Sonra konu bizim gündemimizden düşerken, Yunan Kilisesi’nin baskılarıyla camii yerinin değiştirildiğini, çok uzak bir bölgede, havaalanına yakın bir yerlerde yapılacağını duyduk.

Yine olmadı, geldik bugünlere. Katar’daki buluşmadan sonra medyamızın aynı müjdeli(!) başlıkları attığını görüyoruz. Oysa filmde çok önemli bir değişiklik var. Yazılanlara göre Başbakan Erdoğan, Samaras’a, “İmar meselesini halledin, inşaatı biz yapalım” teklifinde bulunmuş.

Ülkemizde cemaati olmayan kiliselerin bizlerin vergileriyle bir bir onarılıp, ibadete açılmasından sonra sıra bizim vergilerimizle Atina’da camii yapmaya mı geldi?

Efendim Yunanistan Başbakanı 5 Mart’ta Türkiye’yi şereflendirecekmiş!.. Görünen, Ruhban Okulu müjdesini(!) o zamana yetiştirmeye çalışıyorlar, karşılığında da yine bizlere Atina’ya camii masalını anlatıyorlar. Birilerinin, “Samaras’a Ruhban Okulu Hediyesi” başlığı atmak için pek sabırsızlandığı anlaşılıyor.

Silivri, Hasdal, Hadımöy, Maltepe, Sincan ve Mamak’a kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ
30 Ocak 2013

Kategori:Uncategorized