İçeriğe geç

28 Şubat Savcısı çok alındı

Ankara’da devam eden 28 Şubat davasında her gün birbirinden ilginç olaylar yaşanıyor. Son vak’a şu:

28 Şubat döneminde Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığında çalışan, ama BÇG’de çalıştığı iddiasıyla 7.5 ay tutuklu kalan emekli Tuğamiral İsmail Ruhsan Sümer savunmasında kendisine yönelik suçlamaları çürütürken, iddianameyi eleştirdi.

Sümer, “Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti için denizin derinliklerinde 29 yıl denizaltı gibi çok gizli bir silahı kullandığını, denizaltının Kuran-ı Kerim’le birlikte alındığını” söylerken, davanın Savcısı Kemal Çetin araya girip, şu uyarıyı yaptı:

“İddia makamı olarak sabırlı davranıyorum, ama daha dikkatli bir dil kullanın. Bu iddianame Mustafa Bilgili tarafından yazıldı. Bir sıkıntınız varsa, Savcılık orada. Gelip beni dövecekmişsiniz, buraya atlayacakmışsınız gibi konuşuyorsunuz. Sakin bir dil kullanın.”

Bunun üzerine sanık Sümer, savunmasını iddianamenin özünden ayrılmayarak yaptığını belirtirken, Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, “İfade şekliniz Savcıyı rahatsız etmiş olabilir” dedi.

Savcı Çetin’in bu defa Başkan Köksal’a, “Sanık baştan beri bana bakarak, konuşuyor. Mahkemeye bakmıyor” şikâyetinde bulundu.

Emekli Tuğamiral Sümer de, “Mahkemeye bakıyorum efendim, hiç böyle bir bakışım olmaz” cevabını verdi.

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized