İçeriğe geç

TIR Olayında da “Dokunan” Yanmış!..

Adana’da MİT TIR’larının büyük bir baskınla aranması olayında iki askerin ismi ön plana çıktı. Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celeboğlu ve İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay. Her iki ismin de “paralel devletle” bağlantılı olduğu iddia edildi.

Ancak Genelkurmay Başkanlığı daha soruşturma başlamadan Tuğgeneral Celeboğlu’na sahip çıkıp, onun aleyhinde yayın yapan Sabah Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunurken, soruşturma sonucunda tüm fatura İl Jandarma Komutanı Çokay’a kesildi. Çokay merkeze alındı.

6 ay kadar önce Adana’ya atanan Özkan Çokay’la ilgili inanılmaz iddialar vardı. “Gizli Planları ABD’ye Aktarırken Yakalanan Komutan Kim?” başlıklı yazıda anlattığımız iddialar Genelkurmay tarafından yalanlanmadığı gibi, bunlardan bazılarının soruşturmada Çokay’a yöneltildiği öğrenildi. (http://www.odatv.com/n.php?n=gizli-planlari-abdye-aktarirken-yakalanan-komutan-kim-2501141200)

-Soruşturan “Casus” Oldu-

Çokay’la ilgili çok çarpıcı bir iddia daha gündemde. Eğer bu doğruysa, geçmişte Çokay’a “dokunan yandığı” anlaşılıyor.

İşte yine tutuklu subayların kaleminden, “casususluk” iddiasının detayları ve Çokay hakkındaki soruşturmayı yapan Albay K.Y’ün başına gelenler:

“16 Aralık 2010 tarihinde Malatya 2’inci Ordu Komutanlığı karargâhında yapılan plan seminerinde Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na ait harekat planlarının internet üzerinden birtakım yerlere sızdırıldığı bilgisi üzerine bir soruşturma başlatılır. Soruşturmayı yürüten heyetin başında Kolordu’nun MEBS (Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri) Şube Müdürü Albay K.Y. vardır. Soruşturma sonunda, bu bilgilerin o tarihte J. Asayiş Kolordu Komutanlığında Harekât Şube Müdürü olan Jandarma Kurmay Albay Özkan Çokay’ın kullandığı ve harekat şubeye ait, içinde çok gizli planların bulunduğu taşınabilir bilgisayardan sızdırıldığı tespit edilir. Adana’da MİT’e ait TIR’ları durdurarak, arama yapan ve Başbakan Erdoğan’ın ‘paralel yapının albayı’ dediği, görevden alınarak Ankara’ya kızağa çekilen Adana İl Jandarma Komutanı bu albaydır.

Peki soruşturma yapan Albay K.Y.’e ne oldu? Önce Van’dan Batman’a tayin edildi, ardından İzmir’de yürütülen ‘askeri casusluk’ davasına sanık olarak sokuldu ve halen yargılanıyor?”

-Kim, Kimi Koruyor?-

TIR’ların aranması olayını yazmaya devam eden Erdoğan’a yakın Sabah Gazetesi bugün, “Sanki İhtilale Gidiyorlardı” başlıklı haberde, arama talimatını “haberi yoktu” denilen Bölge Komutanı Celeboğlu’nun verdiği yönündeki iddiasını sürdürdü. (http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/02/13/tir-operasyonuna-ihtilal-gibi-hazirlik)

Gelişmeleri takip eden tutuklu subayların hedefinde de Celeboğlu var ve şunları soruyorlar:

– Adana’da J. Bölge Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı anyı binada. Üst katta bulunan komutanına haber vermeden operasyon yapan bir kurmay albay olabilir mi?

– Farzedelim ki, operasyon öncesi bilgi verilmedi. O kadar birlik ve asker aynı anda nizamiyeden çıkarken, J. Bölge Komutanı, “Bu kadar birlik nereye gidiyor?” diye kimseye sormaz mı?

– “Sadece birimiz zarar görsün. Bir kişi açığa çıksın, iki ‘paralel’ birlikte deşifre olmasın” diye mi bu şekilde ifade verilmiştir?

-Acaba Mehmet Baransu’nun telefonunun dinlenmesi davasında Albay V. Halil İyigün yargılanırken, Tuğgeneral Hamza Celeboğlu’nun dosyasının Savcı Fikret Seçen tarafından ayrılarak, takipsizlik kararı verilmesinde olduğu gibi, bu sefer de mi birileri tarafından korunmaktadır?

Ateş olmayan yerden duman çıkmayacağına göre, Genelkurmay’da neler oluyor ve kim kimi koruyor?

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

13 Şubat 2014

Kategori:Uncategorized