İçeriğe geç

“Kumpas” Planı Bu mu?!.

“TSK’ya kumpas” itirafları gelince yer yerinden oynadı. Genelkurmay suç duyurusunda bulundu. Barolar Birliği paketler hazırladı. Başbakan Erdoğan, “yeniden yargılama” dedi. Özel Yetkili Mahkemeler kaldırıldı. Dinlemeler zapt-u rapta alındı.

Sanıldı ki, “kumpasla doldurulan zindanlar” boşalacak. Heyhât!.. Çıkarılan paketler yine AKP ve PKK’ya çalışacak.

Ya Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak, Şirinyer?.. En önce Genelkurmay Başkanlığı’nın “kumpas”la ilgili suç duyurusunda en ufak bir gelişme olmadığını belirteyim. Zaten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da “çözüm” için seçim sonrasına randevu verdi. “Başbakanımızın talimatı doğrultusunda yeniden yargılama için çalışıyoruz. Kesinlikle af yok” diyerek.

-Parola: Sosyal Barış-

Adalet Bakanlığı’nda yürütülen çalışmanın detayları netleşiyor.

Evet af yok, ama galiba yeniden yargılama da yok. Ya ne var; “af” demeden, “af” var. Nasıl mı?

Terörle Mücadele Kanunu, TCK, Ceza Muhakemeleri Kanunu, İnfaz Kanunu, dijital delillerle ilgili düzenlemeler dahil büyük bir paket çıkacak. Yıllardır herkesin konuştuğu, bildiği sır da böylece hayata geçirilecek. Zira bu düzenlemelerden haliyle teröristbaşı dahil, PKK’lılar da yararlanacak.

Bu çalışmalarda yer alan bir AKP yetkilisi, “Ergenekon, Balyoz davaları artık sosyal barışı tehdit eder hale geldi” dedikten sonra aynen şunu söyledi:

“Hukukta eşitliği savunuyorsanız, PKK hariç diyemezsiniz. Her anlamda sosyal barış şart!..”

ÖYM’leri kaldıran kanun teklifi Meclis’te görüşülürken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yaptığı şu konuşma, AKP’li yöneticinin bu sözlerini tamamlar nitelikte:

“Tutukluluk süresinin 10 yıldan 5 yıla indirilmesi temyiz aşamasındaki dosyaları kapsamayacak, davaları devam eden kişiler bundan yararlanacak. Bu haliyle yasadan yararlanarak tahliye olacakların sayısı 149. Umarım bu tahliyeler olduğu zaman da ‘falanlar dışarı çıktı, filan dışarı çıktı’ değerlendirmeleri fazlaca yapılmaz.”

-Özal’ın Planı-

Başbakan Erdoğan, “Kürt sorununu çözmek benim halkıma karşı son görevim” diyor.

Merhum Turgut Özal da bunu söylüyordu ve kafasında genel kapsamlı bir af planı hazırlamıştı. Özal’ın planı, “Dağdakilerin somut bir biçimde suçu kesinleşmemiş olanlarının tümüne siyasi haklarının hemen verilmesi, teröristbaşı ve diğerlerine de 5 yıl içinde hiçbir suç işlemezse seçme ve seçilme hakkının verilmesi”ydi. Özal bu planını yasa gerektirmeden, Danıştay yolu kapalı olacak şekilde bir hükümet kararnamesiyle gerçekleştirmeyi düşünüyordu.

Şimdilerde TBMM’de yeniden Özal’ın bu planı konuşuluyor. Ama biraz farklı şekilde. İnfaz Yasası’nda yapılacak değişiklikle, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılanların 15 yıl –Bu demektir ki, teröristbaşı 1 yıl sonra tahliye olabilecek-, müebbet cezaların 10 yıl, diğerlerinin 5 yıl yattıktan sonra tahliye edilmesinden söz ediliyor.

Terazinin bir kefesinde, “kumpas” kurbanları, diğer tarafında binlerce insanıhn ölümünden sorumlu, ülkeyi bölme peşinde olan teröristler.

Bakalım millet bunu da hazmedecek mi?

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

22 Şubat 2014

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/af-demeden-af-var-nasil-mi-2202141200.html

Kategori:Uncategorized