İçeriğe geç

Kuşa Bak, Kuşa!..

Ortalık yıkılıyor… AKP, Twitter’ı-kuşu susturmuş. ABD, AB ayakta. CHP, MHP, gazeteler, hasılı herkes kuşla meşgûl.

Dünyaya rezil olmuşuz!..

Dünyaya nasıl rezil olunurmuş, ben size anlatayım:

Dün PKK Diyarbakır’da gövde gösterisi yaptı. Binlerce insan PKK, HPG, KCK paçavraları altında toplandı. Teröristbaşının posterleri, yüzü poşulu teröristler vaka-ı adiyedendi.

PKK’nın gövde gösterisini Suriye PKK’sının eş başkanı Asya Abdullah, Talabani’nin eşi, 300 civarında gazeteci ve 600 yabancı siyasetçi ile diplomat izledi.

Bölücü terör örgütü yönetmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan bir kişinin, Öcalan’ın devletin katkı ve onayıyla hazırladığı mektubu okundu. Terör örgütüyle yürütülen müzakerelerin yasallaştırılmasını isteyen teröristbaşı, devleti “ciddiyete” davet ederken şunları söyledi:

“Direnişimiz, Anadolu Kürdistanı ve Mezopotamya halkları içindir. Hükümet ve devlet bu gerçekliğe uygun bir ciddiyet geliştirmekle yükümlüdür.”

Teröristbaşının mektubu da vaka-ı adiyeden oldu ya büyük bir “sürpriz” yapılarak, Kandil’deki teröristbaşı Cemil Bayık’ın videolu mesajına geçildi. O da tehdit ve isteklerini saydırdı da saydırdı.

Seneye teröristbaşı, Cemil Bayık, Murat Karayılan ve diğerleri el ele Diyarbakır meydanına çıkar mı, çıkar…

Şimdi soralım:

Dünyanın hangi ülkesinde devlet, cezaevindeki bir teröristbaşına mesaj yazar, yazdırır, okutur ve kendisine “ciddiyet” dersi verdirir?

Dünyanın hangi ülkesinde teröristlerin “inlerinden” gönderdiği video yayınlanır?

Dünyanın hangi ülkesi, vatanını ve milletini bölmeye çalışan bir terör örgütünün gövde gösterisini diğer ülkelerin siyasetçi ve diplomatlarının izlemesine izin verir?

Asıl rezalet ve rezil olmak budur!..

Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç Diyarbakır ve Şanlıurfa izlenimlerini yazmış. Diyarbakır’da seçimlerin merkez konusunun “demokratik özerklik” olduğunu belirttikten sonra, “Büyükşehir belediyesi statüsüne giren iller eğer BDP tarafından kazanılacak olursa coğrafya üzerinde fiili bir özerk bölge ortaya çıkmış olacak. Bu açıdan Mardin ve Şanlıurfa’da alınacak sonuç son derece önemli” demiş. AKP’nin Şanlıurfa’yı adeta BDP’ye teslim ettiğini de vurgulayıp, bir vakitler koruculuk yapan anlı, şanlı Bucak ve Zeydan aşiretlerinin bile BDP’yi desteklediğini kaydetmiş.

Hangi devlet, seçim görüntüsünde ülkesinin bölünmesine böylesine katkı verir? Rezil olmak bu değilse, nedir?

Sözcü Gazetesi’nden Asuman Aranca’nın kıyıda köşede kalan haberi de ilginç. Teröristbaşının, İmralı’daki bir konuşmasından söz ediliyor. Kiminle konuştuğu açıklanmamış, ama konu “Büyük şehirlerde AKP ile seçim ittifakı”.

Teröristbaşı, seçimlerde AKP’nin desteklenmesi için şunları istemiş:

-AKP, İstanbul Belediyesinde bize 10 bin kadro versin. Metropollerde biz onları destekleriz, Mersin ve Toroslar’da da onlar bizi.

-Mesela bir MİT Müsteşar Yardımcısı Kürt hareketinden olabilir mi?

-Belediyelere bağlı trafik polisi, zabıta, bekçi, TSK’da bir Kürt birimi neden olmasın?

İşte bir başka rezilliğin daniskası. Allah’ım sen aklımıza mukayyet ol!..

Binlerce yıllık milletimiz, vatanımız kuş tüyünden hafif uçurulurken sesimiz çıkmıyor, ama birkaç yıllık “Twitter-kuşumuz” için yer-gök inliyor.

“Kuşa bak kuşa” be!..

30 Mart akşamı Erdoğan yeni bir balkon konuşmasıyla, Cemaat ve ABD’yle beyaz bir sayfa açtığında, uçan, kaçan, kesilen, biçilen kuşlarımızı görürürüz… Belki!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

22 Mart 2014

Kategori:Uncategorized