İçeriğe geç

Murat’sız İlk Bayram!..

“Kumpas” kurbanları ile tutuklanan polislerin yaşadığı mağduriyeti de hukuksuzlukları da kıyaslamak abesle iştigâl.

Çünkü;

“Kumpas” kurbanları masumdu…

Ya onlar? Ellerinde o kadar çok masumun kanı, günahı, vebali var ki…

Kandil gecesi gözaltına alınmaktan şikâyet ediyorlar… Bayramı Emniyette, Adliye’de geçirtenlere beddua yağdırıyorlar…

Murat Albay tutuklandıktan 1 hafta sonra Ramazan Bayramı’ydı.

Eşinin çocuklarının kendisini görmeye gelmesini istemedi. “Suçsuzum, hemen çıkacağım” dedi. Tam 33 ayı, 6 bayramı hapislerde geçirdi.

Son bayramında annesinden baklava istedi.

Son bayramında çocuklarına, eşine, annesine mutlu görünmek için çırpındı, onlar da Murat Albay’a mutlu görünmek için Samiye Anne’nin tabiriyle, “artistlik” yaptı.

Kahrından beyin kanaması geçiren Murat Albay bir kandil günü, Regaip Kandil’inde gitti.

Yaşasaydı, bu bayramda evinde olacaktı. Olamadı.

Samiye Anne bu bayramı Murat’sız karşıladı. Evinin penceresinden uzaklardaki Karşıyaka Mezarlığı’na bakıp bakıp, “Oğlum orada yatıyor” diyerek.

“Bugün hayatımın en acı günü. Bizlerin bu hale gelmesine sebep olanlar, kör şeytanlarından bulsun. Allah dostlarıma ve sevdiklerime evlât acısı vermesin. Düşmanlarımı da zaten kendisi biliyor” duaları ederek.

“Yavrum vatanı için yaşadı, çalıştı, ama ne yazık ki ödülü ölüm oldu” ağıdı yakarak.

Tutuklanan polisler ve ailelerinin feryadını duyduğunda acaba ne hissetti Samiye Anne? Tüm samimiyetiyle şunları söyledi:

“Üzülmedim, içim burulmadı desem de yalan olur. Sevinmedim desem de… Çocuklarımız tutuklandığında, ‘Suçsuz olsalar içeri girmezlerdi’ diyorlardı. Evlere CD koyup, sonra ‘CD çıktı’ demek kolaydı. Şimdi eğer gerçekten suçsuzlarsa, suçsuz yere de içeri girileceğini, eylem yaptıklarında etraflarını polisler saracağını, kendilerine vatan haini gibi muamele edileceğini görsünler diye sevindim. Keşke bu olanları Murat da görseydi. Kesinlikle intikam peşinde değilim, onları Allah’a havale ediyorum. Bu yaşadıkları onlara ders olsun, kimsenin maşası olmasınlar.”

Samiye Anne bu bayramda oğlunu değil, kolundaki saati okşadı hep. Murat Albay’dan kalan yegâne hatıra olan bu saati kimin aldığı ve değeriyle ilgili sözleri de mesaj doluydu:

“Cezaevine ilk girdiğinde eşi Sema alıp, götürdü. 700 bin lira değil, sadece 50 liralık bir saat.”

Bayramın bu son gününde Murat Albay ve tüm kumpas şehitlerine bir kez daha Allah’tan rahmet, sevenlerine sabırlar diliyorum.

Silivri, Mamak, Şirinyer, Eskişehir ve Malatya’ya kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

30 Temmuz 2014

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/allaha-havale-ediyorum-kimsenin-masasi-olmasinlar-3007141200.html

Kategori:Uncategorized