İçeriğe geç

“Fethullahçı Jandarma Komutanı bana kelepçe takıp Zekeriya Öz’e götürdü”

Sakarya polisinin, Genelkurmay Askeri Mahkemesi’ne 7 yıl sonra, “Yarbay Mustafa Dönmez’in Sapanca’daki çiftliğinde yapılan aramaların görüntüleri” diye gönderdiği CD “parazitli” çıktı. CD’yi inceleyen Bilirkişi, “CD’de çok oynanmış. Kesme, çıkarma, atlama var. CD kurgulanmış da olabilir” dedi.

Sözde Ergenekon terör örgütünün “mühimmatlarını” gizlediği iddiasıyla TSK’dan atılan ve yıllarca hapiste yatan emekli Yarbay Mustafa Dönmez’in yargılandığı dava Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde sürüyor.

Bugün yapılan duruşmada, mahkeme etrafında alınan yoğun güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Tedbirlerin dün gece yaşanan katliam nedeniyle alındığı belirtilse de polislerin özellikle duruşma için geldiği ve duruşmayı izleyen “Vardiya Bizde” mensuplarına odaklandığı görüldü. Sivil polisler, Askeri Mahkeme binasının içine kadar girdi.

Saat 10’da başlayan duruşmada, Mahkeme Başkanı değişikliği de dikkat çekti. Hakim Albay Erhan Ermişoğlu yerine, üyelerden Hava Hakim Yarbay Hasan Saban başkanlık yaptı. Başkan Ermişoğlu’nun babaannesinin vefatı nedeniyle gelemediğini açıklayan Saban’ın dün akşam Ankara’da yaşanan katliamla ilgili üzüntülerini dile getirip, taziyede bulunmasından sonra duruşmaya geçildi.

Mahkemeye ulaşan belgeler hakkında bilgi veren Başkan Saban’ın, “Birtakım belgeler geldi, geliyor okuyacağım. Birçok belgede atıf var, ben bile anlamakta zorlandım O yüzden iyice inceleyin, değerlendirin, ondan sonra taleplerinizi iletin takdir sizin” demesi dikkat çekti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, kendilerinde Sapanca ve Zir Vadisi’nde yapılan aramalara dair görüntü ve evrakların bulunmadığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü KOM Şube’den istenmesi yönünde cevap gönderdiğini bildiren Başkan Saban, “Sapanca’da yapılan aramalara dair elinizde başka görüntü var mı?” şeklindeki yazılarına Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği cevabı aktarırken de şöyle konuştu:

“Bu cevap özellikle çok atıflı, g’ye kadar atıf var, okumaya çalışacağım. Bizde olanı gönderdik diyor ben öyle anlıyorum.”

Başkan Saban’ın bu sözleri üzerine Mustafa Dönmez, “Yılların hakimisiniz. Delil yok ediliyor, ne yapacaksınız?” diye sorunca, duruşmada şu diyaloglar yaşandı:

Başkan Saban : Söyledim en başta ben de anlamadım diye. O yüzden en baştaki açıklamayı yaptım. Bence tüm evrakları alın bakın, öyle konuşalım. Ekini okuyacağım kafanız iyice karışacak.

Avukat Şule Nazlıoğlu Erol : Polislerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz.

Başkan Saban : Ben polislerin avukatı değilim. Israrla siz okuyun diyorum.

M. Dönmez : 7 sene gizledikleri görüntüleri 2-3 celse önce çıkardılar. 7 yıl Fetullah’ın işleri yüzünden mesleğimi, özgürlüğümü, oğlumu kaybettim. Beni anlayın. Her cümlenizi kafama yazıyorum, bana bir gol atarlar mı diye. Böyle bir önyargı oluştu.

Başkan Saban : Önceki heyetle durumunuzu bilmem. Ben bu heyetten mesulüm. Hakkınızı gaspetmiyorum. Ben sizi anlıyorum, siz de beni anlayın.

M. Dönmez : Tüm görüntüler getirilsin izlensin. Antika vazoyu nasıl alıp götürüyorlar görün. Kafirin malı helâl diyor bu Fetullahçılar. Bunlar, Kemalistleri kafir görüyor. Genelkurmay çıkaramıyor, Poyrazköy’de sivil mahkeme çıkarıp, o polislerden birini tutuklatıyor. TSK’ya operasyon yapıldı diyorum ya, operasyonu yapan Genelkurmay Askeri Mahkemesi’dir.

21 SAATLİK ARAMADAN 13 DAKİKALIK GÖRÜNTÜ GÖNDERDİLER.. O DA…

Yıllardır devam eden davada, bugün önemli ve çarpıcı bir gelişme yaşandı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Mustafa Dönmez’in Sapanca’daki çiftliğinde yapılan 21 saatlik aramanın görüntüleri konusunda, “Tüm görüntüleri Silivri’de Ergenekon davasına bakan mahkemeye gönderdik. Elimizde başka görüntü yok” diyordu.

Ancak 17 Eylül’deki duruşmaya 13 dakikalık bir CD gönderdi. O celsede izlenen CD’nin, Ergenekon mahkemesine gönderilen kayıtlardan da Mustafa Dönmez’in elinde olduğunu belirttiği ham görüntülerden de farklı olduğu ve çoğu konuşmaların anlaşılamadığı görüldü. Kısacası, polisin mahkemelerden resmen belge sakladığı ortaya çıktı.

Mustafa Dönmez ve Avukatı Şule Nazlıoğlu Erol’un talebi üzerine, o CD’deki konuşmaların bir bilirkişi tarafından incelenmesi kararlaştırıldı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Aziz İbrahim Önder bilirkişi olarak görevlendirildi.

Bilirkişi Önder, bugünkü duruşmaya 8 sayfalık raporunu sunduğu gibi, bizzat gelerek, Başkan ile Dönmez ve Avukatının sorularını cevaplandırdı.

İşte o CD hakkında yöneltilen sorular ve bilirkişinin cevapları:

Başkan Saban : Raporunuzu inceledim, bazı yerlerde konuşmaların yerinde nokta nokta şeklinde boşluklar var . Bunun sebebi nedir?

Bilirkişi Önder : Başlangıçta üç dört günde incelerim sandım. Ancak CD problemli bir CD. 3 haftamızı aldı, 4 uzmanla çalıştık. CD’de bir parazit var. Bu normal bir parazit değil. Parazit iki türlü olur. Kayıt sırasında cihaz veya mikrofon sorunlu olabilir. Bunları temizlemek kolaydır. Ancak bu CD’de bunları temizleyemedik. Bu türden bir parazit değil. Ya aramalar sırasında frekans bozucu cihaz kullanılmıştır ya da daha sonra eklemeler yapılmasından kaynaklı olabilir. O yüzden paraziti temizleyemedik. Tüm uzmanlar ortak noktada buluştuğumuz konuşmaları yazdık, anlayamadığımız veya anlaşamadığımız yerleri ise nokta nokta diye geçtik. CD’de çok oynanmış.

Başkan Saban : Atlama, kes-yapıştır ve ilave var mı?

Bilirkişi Önder : İlk 27 saniyesinde çok kesme-çıkarma var. Ancak çıkarılan kısmın ne kadar olduğunu tespit etme imkânı yok. 1 saniye de olabilir 1 saat de. Devamında atlama var. Sonrasında görüntü karmaşası var. Eğer analog kayıt yapıldıysa, önceden kalan görüntüler karışmış olabilir. Ancak dijital bir kayıt ise, CD’nin kurgulanmasında unutulmuş olma ihtimali yüksek. İki yerde de durma-başlama var. Bu normaldir, yer veya açık değiştirmelerde olur.

Başkan Saban : CD’ye görüntü ilavesi yapılıp, yapılmadığı?..

Bilirkişi Önder : Kurgu dediğimiz şeyde herşey mümkündür. Görüntü ve sesle istediğiniz gibi oynayabilirsiniz.

Avukat Erol : Konuşmalar anlaşılmasın diye sonradan parazit konmuş olabilir mi?

Bilirkişi Önder : Olabilir, ama sinyal bozucu bize daha mantıklı geldi.

Bilirkişinin bu açıklamalarından sonra Savcı Hakim teğmen Mehmet Sadık Özgüven’in görüşü soruldu. Savcı Özgüven, “Önemli tespitler var. Bunlar ayrıntılı ve somut hale getirilmeli. Jandarma Kriminal veya Polis Kriminalden teyidinin alınmasının daha doğru olacağı kanaatindeyiz” dedi.

HAPİSTE OLSAM ANKARA SALDIRISINDA DA BENİ SUÇLARLARDI

Duruşma sonunda söz alan Mustafa Dönmez, aramalara ait elinde olan ham görüntüleri delil değerlendirme aşamasında mahkemeye ibraz edeceğini belirttikten sonra Ankara katliamı ile ilgili duygu ve düşüncelerini ilginç bir örnekle dile getirdi. Dönmez, şunları söyledi:

“Dünkü elim olayın aynısı 2009’da İstanbul köprüsünde oldu. 3 can ölmüştü, o zaman da bir Türk çocuğu, Türk subayı olarak sabaha kadar uyumumaştım. Cezaevindeydim. Fetullahçı Jandarma komutanı bana kelepçe takıp, Zekeriya Öz’e götürdü. Zekeriya Öz’e ifade vermeyen tek insanım. Devrimci Karargâhtan da yargılanmıştım ya, köprüde kullanılan MLSB diye bir örgütün kullandığı mühimmatmış. İki gün gazeteler bu bombanın arkasında Mustafa Dönmez var diye yazdılar. Eğer cezaevinde olsaydım dün Ankara’da meydana gelen patlama için de beni getirirlerdi herhalde. Bakın bombalıyorlar… Kendi canımı kaybetmiş gibiyim. Canlarımızı alıyorlar. Korkarım yarın çocuklarınızın canlarını alırlar. Sayın Başkan, taziyelerinize katılıyorum.”

Mahkeme, aldığı bazı ara kararların ardından bir sonraki duruşma için 28 Nisan tarihine gün verdi.

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized