İçeriğe geç

O Partinin Amblemini Bile Teröristbaşı Çizdi!..

Bugün gazetelerde bir haber var; Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl eş başkanı Ali Şimşek terör örgütü üyeliğinden tutuklanmış.

Bu niye mi önemli? Demokratik Bölgeler Partisi nedir, kimindir önce ona bakalım.

Biliyorsunuz PKK’nın ilk partisi Demokratik Toplum Partisi DTP’ydi. 2009’da “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı nitelikteki eylemlerin odağı haline geldiği” gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Genel Başkan Ahmet Türk ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk dahil 37 kişiye 5 yıl siyaset yasağı getirilirken, Türk ve Tuğluk’un milletvekilliği de düşürüldü.

DTP hakkındaki dava 2007’de açılmıştı. Kapatılma kararının çıkmasına kesin gözüyle bakıldığı için 2008’de yedek parti BDP kuruldu. Kapatma kararının ardından, siyasi yasağı olmayanların tamamı bu partiye geçti. Partinin amblemi, sarı zemin üzerinde yeşil meşe ağacıydı.

Haziran 2014’de geldiğimizde HDP’yi kurdular ve BDP milletvekillerinin tamamı bu partiye katıldı.

BDP’nin adı ise Temmuz 2014’te Demokratik Bölgeler Partisi olarak değiştirildi. Yapılan kongrede bu partinin eş başkanlığına da Emine Ayna (Ayna geçen 31 Ocak’ta eş başkanlıktan istifa edip, siyaseti bıraktı) ve Kamuran Yüksek seçildi. Partinin amblemi olarak ise bir süre daha BDP’nin meşesinin kullanılması kararlaştırıldı.

Özetle Demokratik Bölgeler Partisi de PKK’nın siyasi uzantısı… Tüzüğünde de “özerklik, ana dilde eğitim, Anayasa’da Kürt kimliğinin tanınması” savunuluyor.

-Kadın Elbisesinin Rengine Kadar-

Partinin amblemi Ekim 2014’te değiştirildi. Yeni amblem, yeşil zemin üzerine kırmızı kadın ve sarı buğday başağı ile 8 yıldızdan oluşuyordu. O günlerde parti yönetiminden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bu fikir ve birkaç taslak sayın Abdullah Öcalan’a götürüldüğünde kendisinin de önerileri oldu. Başağın iyi bir düşünce olduğunu, ama onu yaratan kadının da burada düşünülmesi gerektiğini belirten sayın Öcalan, bu kadının da kırmızı renk ile bayrakta yer alabileceğini ifade etti. Toplumun özgürleşmesi için kadının özgürleşmesi gerektiği ilkesi de partinin esasını oluşturduğu için, bu değerlendirme parti bayrağımız için hayata geçirilmesi gereken bir noktadaydı. Bundan sonraki amblem çalışmaları bu esas üzerine gelişti.”

Terör örgütü yöneticiliğinden idamla cezalandırılan, ancak yasa değişikliğiyle ağırlaştırılmış müebbet hapisle kurtarılan biri cezaevinde, devletin gözetiminde partiler kuruyor, milletvekillerini ve yöneticileri belirliyor… Yetmiyor, bir de parti amblemi seçiyor.

Şaka gibi, değil mi?

Hayır!.. Şaka değil… Ankara’nın, iktidarın “sessiz” kaldığı İmralı Notları var ya, bakın 15 Ağustos 2014’te, yani o partinin ambleminin değiştirilmesinden 2 ay önce teröristbaşı ile İmralı postacıları ne konuşuyor:

Pervin Buldan : Başkanım, Demokratik Bölgeler Partisi logo değişikliği yapacak. Bu konuda bir öneriniz var mı?

A. Öcalan : Bunu ben de düşünmüştüm, hatırlattığın için teşekkür ederim. Bir kadın figürü olabilir. İki elini açmış, elinde buğdayı temsilen başak. Kadın çocuk tutar gibi başağı tutacak, yani ona en değerli varlığı gibi bakacak. Çünkü başağı kadın yarattı. Kadın kırmızı elbise giymiş. İki elinde başak sarı renkte, zemin de yeşil olabilir. (Nasıl diye heyete sordu)

Pervin Buldan : Biz de kendi aramızda buğday başağının anlamlı olacağını düşünmüştük.

A. Öcalan : Ama kadını düşünmediniz, değil mi??

Heyet : Hayır, düşünmemiştik.

En başa dönersek; Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl eş başkanı Ali Şimşek “terör örgütü üyeliğinden” tutuklandı, öyle mi?

Peki, o terör örgütünün başı ve yöneticisi kim?

Şuraya geleceğim; HDP’lilerin dokunulmazlığı kaldırıldıktan ve İmralı’daki teröristbaşıyla yeniden “müzakere masasına” oturulduktan sonra amblemini dahi teröristbaşının belirlediği bu Demokratik Bölgeler Partisi’ne epey misyon biçilecek gibime geliyor!..

Müyesser YILDIZ

18 Nisan 2016

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/simdi-terorist-diye-tutuklaniyorlar-ama-devletin-gozu-onunde-o-partinin-logosunu-apo-cizdi-1804161200.html

Kategori:Uncategorized