İçeriğe geç

Davutoğlu’nun özel toplantısının ayrıntıları Odatv’de

AKP’den ihraç istemiyle disipline verilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün kendisini destekleyen 30 eski milletvekili ve il başkanıyla İstanbul’da bir toplantı yaptı.

5 saat süren toplantı sonucunda, ihraç istemine ilişkin tebligatın kendilerine ulaşmasının beklenmesine, istemin parti tüzüğünün hangi maddesine dayanılarak ve hangi suçlamalarla yapıldığının görülmesinden sonra yeniden durum değerlendirmesi yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda, bu sürece nasıl ve niye gelindiği konuşulurken, gelişmelerin siyasi, sosyal, psikolojik ve kişisel boyutlarının da ele alındığı bildirildi.

Bu değerlendirmeler sonucunda ise sorunların Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden kaynaklandığı vurgulanarak, “Kollektif akıl terk edildi. Bireysel akıl, ‘Liderim, genel başkanım her şeyi bilir’ anlayışı, itaat kültürü yerleştirilmek istendi. Bu ise sadece evrensel hukuk, Batı standartları, insanlık anlayışı değil, İslâm’ın özüne de aykırıdır” tespiti yapıldı.

İhraç istemini, “Fevri bir karar” diye nitelendiren Davutoğlu ve arkadaşları, kararın tahrik sebebinin ise Erdoğan’ın Konya mitingindeki hava olduğu görüşünde birleşti.

“Kesinlikle beklemedikleri” ifade edilen ihraç istemiyle ilgili olarak Davutoğlu’nun, “Tebessümle karşıladım, gülümsedim” yorumunu yapmakla yetindiği de öğrenildi.

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized