İçeriğe geç

Yeni Rektörden AKP ve MHP’ye Teşekkür!..

Erdoğan 6 gün önce 17 üniversiteye rektör atadı.

Kimi daha önce de rektördü, yeniden atandı; kimisi yeni seçildi.

Biri hariç eski veya yeni rektörlerin tamamının yaptığı ilk iş ise, hemen hemen tüm devlet memurlarının klasiği haline geldiği üzere, kendilerini bu göreve lâyık gören Erdoğan’a “şükranlarını sunmak” oldu.

Birkaç örnek verelim.

Rektörlüğü yeniden atanan isimlerden; Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, “Güvenlerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa şu açıklamayı yaptı:

Öncelikle bu onurlu görevi yüksek tensipleriyle şahsıma yeniden tevdi ederek göstermiş oldukları güvenden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a şükranlarımı arz ediyorum. Süreçteki değerli katkıları için Yükseköğretim Kurulu üyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum.”

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Öncelikle bu vazifeyi şahsıma yeniden tevdi ederek göstermiş oldukları güvenden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a ve desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma şükranlarımı arz ediyorum.” mesajı yayımladı.

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Erdoğan, YÖK Başkanı ve YÖK üyelerine teşekkür ederken şunları kaydetti:

Gök kubbede hoş bir seda bırakmak, Allah’ın rızasını ve milletimizin duasını kazanmak ve marifet için azimle çalışmaya devam.”

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu da Erdoğan’la birlikte YÖK Başkanı’na ve desteği bulunanlara şükranlarını sundu.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ise “şükran listesinde” Erdoğan’ın, YÖK Başkanı’nın ve YÖK üyelerinin ardından şu isimlere yer verdi:

Rektörlük görevim boyunca ve yeniden atanma sürecindeki teşvik ve desteklerinden dolayı Samsun milletvekillerimize, Samsun Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükranlarımı arz ediyor; üniversitemizin kuruluşundan bu yana yanımızda duran ve desteklerini esirgemeyen herkese en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.”

İlk Ziyaretçileri de AKP’liler Oldu

Erdoğan’a şükranlarını arz eden bir diğer isim Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Ersan Aslan oldu. Prof. Aslan ilk olarak da AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara kutladı.

Keza yeni atanan isimlerden Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, başta Erdoğan ve YÖK Başkanı olmak üzere kendisini bu göreve lâyık gören herkese teşekkürlerini sunarken, kendisi de AKP Eskişehir Milletvekili Prof. Nabi Avcı tarafından ziyaret edildi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü yapılan Prof. Dr. Yılmaz Çatal ise devir-teslim töreninde veya sosyal medya hesabından Erdoğan’a şükranlarını sunmadı; ama onu ilk kutlayan da AKP Isparta Milletvekili Recep Özel başkanlığındaki İlçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri ve AKP İlçe Başkanları heyeti oldu.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne getirilen Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, devir-teslim törenindeki konuşmasına; “Öncelikle bu görevi şahsıma lâyık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.” diyerek başladı.

Şırnak Üniversitesi‘nin yeni Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış da devir-teslim töreninde önce Erdoğan’a, ardından kendisinden önce bu görevi yürüten rektörlere teşekkür etti. Prof. Alkış, muhtemelen atandıktan sonra açtığı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise Erdoğan’ın yanı sıra YÖK Başkanı’na ve “desteği bulunan tüm gönüldaş ve dostlara” şükranlarını sundu.

Ve En Çarpıcı Teşekkür

Teşekkür listesi en çarpıcı olan rektöre gelelim.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Alptekin Yasım, devir-teslim töreninde şöyle konuştu:

2004 yılında akademik hayata yardımcı doçent doktor olarak başladığım üniversitede şu anda en üst makama, yönetici makamına yükselmiş bulunmaktayım. Bunun için ne kadar şükretsem azdır. Beni bu göreve lâayık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sayın YÖK Başkanıma teşekkür ediyorum. Yine bu süreçte bana destek olan başta Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Mahir Ünal olmak üzere AK Parti yönetimine ve Milliyetçi Hareket Partisi yönetimine teşekkür ediyorum.”

Devamında ise özetle şunları kaydetti:

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin amacı ülkeye bilgi birikimi, donanımı yüksek öğrenciler yetiştirerek katma değer sağlamaktır. Aynı zamanda teknoloji çağı olan günümüzde yapılan araştırmalar ile ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine yükseltmeyi amaçlamaktayız… Kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan, birlik ve beraberlik içerisinde üniversitemizi hak ettiği yere getireceğiz.”

Bilmem okudunuz mu; Rus Yazar Maksim Gorki’nin 1923’te yayımlanmış olan “Benim Üniversitelerim” isimli bir biyografik romanı vardır.

İşte bu da 2022 yılında bizim üniversitelerin hâlinden küçük bir kesit…

Müyesser YILDIZ
21 Eylül 2022

Kategori:Uncategorized