İçeriğe geç

Teğmenlerle İlgili Toplantıda Neler Yaşandı?

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde bir teğmenin Atatürk fotoğrafı takmayı reddettiği iddiasıyla yaşandığı belirtilen tartışmalardan sonra TSK’dan ihracı istenen 7 teğmenin akıbeti, bugün toplanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda (YDK) görüşüldü. Ancak teğmenler hakkında verilen karar açıklanmadı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Kurmay Başkanı başkanlığında, KKK’nın ilgili daire başkanları ve hukuk müşavirinin katılımıyla gerçekleşen YDK toplantısı, öğleden sonra saat 14.00’te başladı ve yaklaşık 3.5 saat sürdü.

Atatürk fotoğrafı takılmamasına tepki gösterdiği bildirilen 4 teğmen ile avukatlarının katıldığı, “tarikatçı” denilen 3 teğmen ve avukatlarının ise gelmeyip yazılı savunma gönderdiği toplantıda öncelikle 4 teğmenin savunması alındı. Ardından 3 teğmeni temsilen 10, bir teğmeni temsilen de iki avukat savunma yaptı.

YDK üyeleri teğmenlere ve avukatlarına hiçbir soru yöneltmezken, herhangi bir siyasi değerlendirmede bulunmayan ve TSK’nın siyasi tartışmalarda yer almasını istemediklerini özellikle vurgulayan avukatların, tümüyle hukuki savunma yapıp yaşanan küfürleşmelerin TSK’dan ihraca sebep bir suç olmadığını anlattığı öğrenildi.

YDK toplantısı sonucunda alınan alınan kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Müyesser YILDIZ
18 Ocak 2024

12punto link: https://12punto.com.tr/gundem/tegmenlerle-ilgili-toplantida-neler-yasandi-16923

Kategori:Uncategorized