İçeriğe geç

Komutan Bayrak İndirtirse!..

Başbakan Erdoğan 2 yıldır, her fırsatta seçimlerde CHP’nin Hakkari’de düzenlediği mitingti Türk bayrağı sallamadığını anlatıyor.

Geçenlerde yine bu meseleyi diline dolayıp, şunları söyledi:

“Benim abdestimden şüphem yok ki namazımdan şüphem olsun. Hatta biz İstanbul’da nasıl gururla, onurla, şerefle Türkiye Cumhuriyeti’nin ay yıldızlı bayrağını salladıysak, gittik Hakkari’de de, Türkiye’de de, dünyada da o bayrağı salladık. Peki Kılıçdaroğlu sen partinin mitinginde Hakkari’de bir tane Türk bayrağı sallayamadın. Bütün televizyon kayıtlarında bu var. Bunların üstü şişhane, altı kavaldır. Bunlardan hiçbir şey beklemeyin. Bunlarda dürüstlük, samimiyet yok.”

Kemal Bey ise çıkıp da, “Bu ülkenin bazı bölgelerinde Türk Bayrağı açılamıyorsa, acaba sorumlusu kimdir?” diye sormuyor.

Keza, geçtiğimiz Eylül’de Beytüşşebap’ta iki PKK’lının cenazesi geçerken, askeri lojmanlardan Türk Bayrağı’nın bizzat Mehmetçik eliyle indirildiğini, Başbakan Erdoğan’ın, “Bayrağı korumak için kaldırdılar” gibi bir açıklama yaptığını da nedense hatırlatmıyor.

Bu ülkede başka şeyler de oluyor. Vahim iddia şöyle:

21 Eylül’deki Balyoz davasında tutuklu tüm komutanlar 13 ilâ 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çoğunluğu da denizciydi. Bu yüzden Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı’ndaki lojmanlarda oturan aileler bir anlamda kararı protesto için balkonlarına Türk Bayrağı astı.

Evet lojmanlarda bayrak asmaya dair kurallar vardı, özel gün ve bayramlar dışında asılmıyordu.

Ancak böylesi özel bir durum da herhalde görülmüş/yaşanmış bir şey değildi. Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı’nda görev yapmış birçok subay tutuklanmış ve mahkûm edilmişti. Bunlar arasında 2 yıl öncesine kadar Üs Komutanı olan Tuğamiral Ali Sadi Ünsal gibi isimler de vardı. Ve çoğunun ailesi hala o üsteki lojmanlarda oturuyordu.

Ailelerin bayrak eylemi bir hafta, 10 gün devam edebildi.

Neden mi?

Üs Komutanı, “bayrakların indirilmesi” emrini verdiği için!..

İnanamadım, inanmak istemiyorum!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

11 Mart 2013

Kategori:Uncategorized